Ότι εκτελούσε την επιθυμία της μητέρας της υποστήριξε στην απολογία της η 68χρονη μητροκτόνος που σόκαρε το πανελλήνιο το απόγευμα του Σαββάτου, όταν εθεάθη να σέρνει σε κεντρικούς δρόμους στο Γουδή το πτώμα της 92χρονης μητέρας της τυλιγμένο μέσα σε κουβέρτα και να το εγκαταλείπει δίπλα σε κάδο απορριμμάτων.

 «Μου το είχε ζητήσει η μάνα μου και από μένα και από τον Θεό» φέρεται ότι ισχυρίστηκε στην 23η τακτική ανακρίτρια, που την έκρινε προσωρινά κρατούμενη μα τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, ενώ παράλληλα διέταξε να υποβληθεί σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για να διαπιστωθεί η ψυχική της κατάσταση.

Δυο 24ωρα νωρίτερα η 68χρονηείχε ομολογήσει με συγκλονιστικές λεπτομέρειες στους αστυνομικούς πως έκοψε το νήμα της ζωής της μητέρας της υποστηρίζοντας πως ήθελε να τη λυτρώσει.

«Ήταν θέμα χρόνου να πεθάνει και θα πέθαινε βασανισμένη. Γιαυτό της έβαλα σελοτέιπ, αυτό το φαρδύ στο στόμα και στη μύτη και έσβησε ήσυχα σε πέντε λεπτά. Της έκλεινα τα μάτια στην αρχή και εκείνη τα άνοιγε και με κοιτούσε ώσπου τα κράτησε κλειστά και έφυγε.» Φέρεται ότι είπε περιγράφοντας τα τραγικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο ισόγειο διαμέρισμα όπου κατοικούσαν οι δυο γυναίκες.

Η 68χρονη υποστήριξε πως αποφάσισε να μεταφέρει με τόσο μακάβριο τρόπο τη σορό επειδή δεν άντεχε να βλέπει την πεθαμένη μητέρα της μέσα στο σπίτι.

«Μετά μάζεψα τα ρούχα της για να τα πετάξω γιατί δεν άντεχα να τα βλέπω. Δεν άντεχα να τη μαμά μου πεθαμένη στο σπίτι. Μπορείς να βλέπεις τη μαμά σου πεθαμένη στο σπίτι; Τη σκέπασα προηγουμένως με ένα μάλλινο κιλίμι δικό της» φέρεται ότι είπε στους αστυνομικούς, ενώ ισχυρίστηκε ότι ήταν πολύ δεμένη με τη μητέρα της.

«Είμαι σε πολύ άσχημη κατάσταση, το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι δεν ήθελα να φύγει η μαμά μου. Τη λάτρευα μόνο να ελευθερωθεί ήθελα. Δεν είχε άλλη ζωή μέσα της. Βασανιζόταν.» είπε στην κατάθεση της.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή για τα αίτια θανάτου του θύματος επιβεβαιώνει όσα ομολόγησε προανακριτικά στους αστυνομικούς η 68χρονη. Καθώς σύμφωνα με αυτό ο θάνατος της γυναίκας προήλθε από απόφραξη της αναπνευστικής οδού.

Πίσω από το έγκλημα πάντως ξεδιπλώνεται το παρασκήνιο της νοσηρής σχέσης που είχε αναπτυχθεί ανάμεσα σε μητέρα και κόρη η οποία επιβαρύνθηκε την τελευταία διετία όταν τα πρώτα σημάδια της άνοιας χτύπησαν την 92χρονη.

Οι δυο τους ζούσαν άλλωστε, μαζί, επι σειρά ετών καθώς ο σύζυγος της 68χρονης την είχε εγκαταλείψει εδώ και χρόνια ενώ οι δυο γιοί της είχαν ακολουθήσει τους δικούς τους δρόμους.

Πάντως χθες βρέθηκαν και οι 2 έξω από το κτίριο 9 της Ευελπίδων για να δουν τη μητέρα τους που αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ενώ διόρισαν ως τεχνικό σύμβουλο τον ψυχίατρο Απόστολο Τσιάμη, ο οποίος αναμένεται να συναντήσει την 68χρονη την επόμενη εβδομάδα για να την εξετάσει.

Μιλώντας στην «espresso» ο συνήγορος της 68χρονης Σπύρος Δημητρίου εξήγησε πως η γυναίκα «έχει συνειδητοποιήσει μεν την πράξη της, αλλά όχι το παράνομο και το άδικο αυτής.»

Μάλιστα σκιαγράφησε την αρρωστημένη σχέση μητέρας και κόρης τονίζοντας πως «η 68χρονη ζούσε επί χρόνια σε ένα νοσηρό υπόβαθρο το οποίο ενισχύθηκε με τα προβλήματα υγείας της υπερήλικης.».

Πηγή: Espresso

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours