Χωρίς την παρουσία του Πέτρου Φιλιππίδη βαίνει προς ολοκλήρωση η προκαταρκτική έρευνα που διενεργείται σε βάρος τούρτα τις καταγγελίες για έναν βιασμό και δυο απόπειρες βιασμού.

Ο γνωστός ηθοποιός δεν προσήλθε αυτοπροσώπως σήμερα να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος, αλλά κατέθεσε υπόμνημα μέσω του δικηγόρου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πέτρος Φιλιππίδης πρότεινε να εξεταστούν από τον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο, που χειρίζεται την υπόθεση, δυο πρόσωπα ως μάρτυρες.

Μάλιστα, σήμερα το πρωί βρέθηκε στο εισαγγελικό γραφείο μια γυναίκα, η οποία αναφέρθηκε στο χαρακτήρα αλλά και στη σχέση της με τον κωμικό ηθοποιό, με τον οποίο φέρεται να έχει συνεργαστεί για πολλά χρόνια.

Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης της, υποβλήθηκε μέσω δικηγόρου το έγγραφο υπόμνημα του ηθοποιού, ενώ πλέον αναμένεται η μελέτη του υπομνήματος από τον εισαγγελέα, που θα κληθεί να αποφασίσει για την άσκηση ποινικής δίωξης ή μη σε βάρος του ηθοποιού.

Υπενθυμίζεται ότι ο ηθοποιός ερευνάται για τρεις υποθέσεις, εκ των οποίων η πρώτη αφορά σε βιασμό που τελέσθηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού τελεσθείσες το 2010 και το 2014.

Οι καταγγελίες για βιασμό

Τρεις καταγγελίες συναδέλφων του οδηγούν το γνωστό κωμικό ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης. Αν και υπήρξαν κι άλλες, όπως εκείνες που υπέγραφαν η Αννα – Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη, (αφορούσαν σε πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα και είχαν παραγραφεί), οι αρχές, όπως υποχρεούνται, ερεύνησαν μόνο τις περιπτώσεις, που δεν έχουν παραγραφεί.

Συγκεκριμένα, ο Κ. Σπυρόπουλος εξέτασε περισσότερες από τέσσερις περιπτώσεις που αφορούσαν σε κακουργηματικές πράξεις, ωστόσο, μόνον σε τρεις δεν είχε παρέλθει ο χρόνος παραγραφής, με αποτέλεσμα την κλήτευση του Π. Φιλιππίδη για εξηγήσεις.

Αναφορικά με την υπόθεση του βιασμού, με χρόνο τέλεσης το 2008, η κοπέλα -κατά πληροφορίες- κατέθεσε ότι συναντήθηκε με τον ηθοποιό στο θέατρο “Ήβη” για μία επαγγελματική συνεργασία, ωστόσο ο τελευταίος εμφανίζεται να της επιτέθηκε και παρά τις προσπάθειες της να αμυνθεί, τελικά δεν τα κατάφερε. Η ίδια αρχικά κατέθεσε ότι πρόκειται για μία υπόθεση απόπειρας βιασμού, αλλά ο εισαγγελικός λειτουργός αναβάθμισε το αδίκημα σε τετελεσμένη πράξη, καθώς οι περιγραφές τείνουν περισσότερο στη διάπραξη του αδικήματος του βιασμού, ακόμη κι αν δεν έλαβε χώρα αυτή καθαυτή η σεξουαλική πράξη.

Όσο για τις δύο πράξεις απόπειρας βιασμού, η πρώτη καταγγέλουσα υποστήριξε ότι το 2010 πήγε στο καμαρίνι του ηθοποιού προκειμένου να συζητήσουν για ένα ρόλο, ωστόσο από ένα σημείο και μετά δεν ένιωθε καλά με τη συνάντηση. “Άπλωσε πάνω μου τα χέρια του και με στρίμωξε στη γωνία. Μου όρμησε, με φιλούσε στον λαιμό και ήθελε να φτάσει στα χείλη μου. Προσπαθώντας να ξεφύγω του έλεγα “σας παρακαλώ σταματήστε, δεν θέλω να το κάνουμε αυτό, δεν αισθάνομαι καλά, αφήστε με, με πονάτε”, έχει αναφέρει στην καταγγελία της, ενώ εξήγησε ότι λίγο πριν κατορθώσει να διαφύγει, ο ηθοποιός της είπε «Μη φωνάζεις τσάμπα, δεν είναι κανείς στο θέατρο».

Η τελευταία καταγγελία αφορά σε περιστατικό που εμφανίζεται να έλαβε χώρα το 2014. Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταγγέλουσα υποστήριξε στην κατάθεσή της, ότι συναντήθηκε με τον ηθοποιό σε μία καφετέρια προκειμένου να συζητήσουν για επαγγελματικό ζήτημα και στη συνέχεια, εκείνος προσφέρθηκε να την πάει σπίτι της. Η καταγγέλουσα δέχθηκε, αλλά όταν μπήκαν στο αυτοκίνητο του, εκείνος -σύμφωνα με την ίδια- δεν την μετέφερε σπίτι της, αλλά σε ένα στενό στο Ψυχικό, όπου επιχείρησε να την κακοποιήσει σεξουαλικά, χωρίς να τα καταφέρει.

 

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours