Γυναίκα που μάζεψε 27.000 ευρώ σε έναν χρόνο δίνει συμβουλές αποταμίευσης

Οι περισσότεροι από εμάς χρειαζόμαστε χρόνια για να βγάλουμε ένα τέτοιο ποσό, πόσο μάλλον να το αποταμιεύσουμε, αλλά η Lara Jarvis έκανε πραγματικότητα ένα άπιαστο όνειρο πολλών.

Μαζί με την δίαιτα και την γυμναστική, η αποταμίευση αποτελεί σίγουρα έναν από τους πρωτοχρονιάτικους στόχους μας, που πάντα θέλουμε να πετύχουμε, αλλά σπάνια τα καταφέρνουμε. Ίσως, όμως, θα είχαμε μεγαλύτερη επιτυχία αν ακούγαμε έναν ειδικό του «αθλήματος»;

Η 36χρονη Lara Jarvis από την Μ. Βρετανία είναι μητέρα δύο παιδιών και κατάφερε το ακατόρθωτο: αποταμίευσε 25,000 λίρες (κάτι παραπάνω από 27,000 ευρώ) απλώς… κόβοντας τα περιττά έξοδα.

«Όλοι μπορούν να αλλάξουν την νοοτροπία τους απέναντι στα χρήματα και να σταματήσουν τις ανούσιες δαπάνες», λέει η 36χρονη.

Διαβάστε τις συμβουλές της Lara για αποταμίευση:

Σημειώστε τους λόγους που θέλετε να ξοδέψετε λιγότερα χρήματα φέτος

1.1.1

Είναι ένα ταξίδι που ονειρευόσασταν από πάντα; Η αγορά ενός αυτοκινήτου;

«Όποιος και να είναι ο λόγος που θέλετε να μαζέψετε αυτά τα χρήματα εάν τον γράψετε και τον διαβάζετε συχνά, θα μπορέσετε να συγκρατηθείτε πιο εύκολα», λέει η γυναίκα.

Κοιτάξτε τις συναλλαγές της περσινής χρονιάς

oioioiioi

Ίσως μια ματιά στις περσινές αλόγιστες σπατάλες σας, θα είναι η ψυχρολουσία που χρειάζεστε για να συνετιστείτε.

«Μπορεί να νομίζετε ότι δεν ξοδεύετε πολλά, αλλά ακόμα και οι πιο μικρές αγορές, συσσωρεύονται και ξαφνικά σου κοστίζουν χιλιάδες τον χρόνο» ανέφερε χαρακτηριστικά η 36χρονη.

Ποια από τα αντικείμενα του σπιτιού σας, σάς γεμίζουν χαρά;

popopopopopopopo

Ο μόνος τρόπος για να κάνετε εξυπνότερες αγορές στο μέλλον είναι να αποδεχτείτε τα λάθη του παρελθόντος.

Επιθεωρείστε τις περσινές σας αγορές και θα καταλάβετε τι σας χρησιμεύει πραγματικά και τι όχι.

Ξεκινήστε με μικρές αλλαγές

lololo

Το συνηθέστερο λάθος που κάνουμε όταν βάζουμε κάποιον νέο στόχο είναι να πέφτουμε αμέσως στα βαθιά.

«Οι μεγάλες και απότομες αλλαγές μπορεί να σας ωθήσουν στην απελπισία. Ξεκινήστε με μια μικρή αλλαγή. Όταν νιώσετε ότι την έχετε ενσωματώσει πλήρως στη ζωή σας, μπορείτε να προχωρήσετε στην επόμενη», συμβουλεύει η Lara.

Βρείτε τις αδυναμίες σας και αντιμετωπίστε τες

plplpl

Σε τι δε μπορείτε να αντισταθείτε; Όποια και να είναι η αδυναμία σας, το πιο πιθανό είναι ότι καλύπτει μια ανικανοποίητη ανάγκη μέσα σας.

«Δυστυχώς, όσα παπούτσια ή ηλεκτρονικά gadgets και να αγοράσετε, ποτέ δεν θα είναι αρκετά, αφού αποτελούν μόνο ένα μέσο ανακούφισης- όχι θεραπείας» κατέληξε η 36χρονη.

Πηγή:ieidiseis.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours