Αποκλειστικό MEGA: Βίντεο ντοκουμέντο με τον ιερέα που κατηγορείται ότι πούλησε διαμάντια «μαϊμού»

Ένα νέο βίντεο – ντοκουμέντο με τον ιερέα, που κατηγορείται ότι πούλησε ψεύτικα διαμάντια σε κοσμηματοπώλες, φέρνει αποκλειστικά στη δημοσιότητα το LIVE NEWS.

Στις εικόνες αυτές, φαίνεται ο κληρικός να μπαίνει στο χρυσοχοείο της οικογένειας Φώτσαλη στην Νίκαια. Είναι μία ημέρα αφ’ ότου είχε παραδώσει τα διαμάντια και είχε λάβει 9350 ευρώ για την αξία τους.

Ο κοσμηματοπώλης, όπως λέει έχει ήδη διαπιστώσει ότι οι πολύτιμοι λίθοι που του πούλησε είναι ψεύτικοι και τον καλεί ξανά στο κατάστημα. Του ζητά να πάρει πίσω τα προσομοιώματα και να του επιστρέψει τα λεφτά του.

«Λίγα λεπτά αργότερα, στο κοσμηματοπωλείο φτάνουν δύο ακόμα άτομα. Ένας άνδρας που ισχυρίζεται ότι είναι ενεχυροδανειστής και φίλος του ιερέα … και άλλος ένας νεαρός που συστήνεται ως ανιψιός του παπά.»

Οι δυο τους, μαζί με τον ιερέα, πάνε στο πίσω μέρος του καταστήματος. Ο ρασοφόρος κάνει στην άκρη. Ο ενεχυροδανειστής με τα τατουάζ μπαίνει μπροστά. Aναλαμβάνει να λύσει την… παρεξήγηση.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο κοσμηματοπώλης του επιστρέφει το σακουλάκι με τα ψεύτικα διαμάντια. Λίγα λεπτά αργότερα, δίνουν τα χέρια. Σύμφωνα με τον κοσμηματοπώλη, ο άνδρας αυτός, υποσχέθηκε για λογαριασμό του ιερέα ότι τα χρήματα θα επιστραφούν.

«Με απείλησαν και φοβήθηκα»

Ο ιερέας, πάντως μέχρι και σήμερα, εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι δεν είχε καμία πρόθεση να εξαπατήσει. Την ώρα που η κάμερα τον κατέγραφε να δίνει το σακουλάκι με τα πανάκριβα, όπως ισχυρίζεται, διαμάντια που απέκτησε από κληρονομιά και να βάζει τα χρήματα στην τσέπη του, πίστευε ένα πράγμα, λέει. Ότι τα διαμάντια είναι αληθινά.

«Εγώ δεν είχα γνώση, το ότι… δεν είναι η δουλειά μου, εγώ είμαι ένας θρησκευτικός λειτουργός. Πήγα έκανα μια εκτίμηση, μου έδωσε μια τιμή που με ικανοποιούσε και εκ των υστέρων το άλλαξε αυτό και εκεί διαφωνούμε, μου έδωσε γιατί οι πέτρες που μου έδωσε πίσω, μου λέει ότι είναι απλές. Πώς ήταν απλές αφού τις πήρε και τις αξιολόγησε; Εκεί έχουμε την διαφορά μας. Άμα ήταν δικά μου και τα είχα χρόνια θα τα είχα εκτιμήσει νωρίτερα, από κληρονομιά είναι. Εξετέθην υπερβολικά, διαπομπεύτηκα ουσιαστικά και κάπου στεναχωριέμαι για αυτό».

Όσο για τον ενεχυροδανειστή και τον κατά δήλωση ανιψιό του, που καταγράφηκαν από την κάμερα να πηγαίνουν στο κοσμηματοπωλείο, ισχυρίζεται ότι τους κάλεσε για να τον βοηθήσουν να αντιμετωπίσει την οργή του καταστηματάρχη.

«Έγιναν πάρα πολλά πράγματα, την μεθεπόμενη μέρα που είχαμε την διαφορά εάν πρέπει να πάω πίσω τις πέντε που μου έδινε, τις συγκεκριμένες ή όχι. Και έγιναν τρομερά πράγματα και σοβαρά πράγματα που πραγματικά λόγω του διακριτικού του χαρακτήρα μου, δεν τα έχω αποφύγει να δώσω και στην δημοσιότητα και τα λοιπά. Και χρειάστηκα την βοήθεια ανθρώπων προκειμένου να απεγκλωβιστώ από κάποια κατάσταση. Ούτε μα καθοδήγησε κανείς, πραγματικά με βοηθήσανε στο να απεγκλωβιστώ από μία κακή κατάσταση που δημιουργήθηκε».

-Μιλάτε κάνετε λόγο για απειλές;

-«Σωστό»

– Δεχθήκατε απειλές, λοιπόν, για να επιστρέψετε τα χρήματα;

– «Και όχι μόνο…»

Πάντως, ο ιερέας, ο οποίος αρχικά είχε ισχυριστεί ότι προσπαθεί να πουλήσει τα διαμάντια για λογαριασμό της Μητρόπολης Μάνης, έχει τεθεί, προς το παρόν, σε παύση ιεροπραξιών.

Ο κ. Αγαμέμνονας Φωτσάλης μίλησε στο LIVE NEWS για την πρωτοφανή του καταγγελία κατά ιερέα που όπως υποστηρίζει τον εξαπάτησε πουλώντας του ψεύτικα διαμάντια.

Ο κ. Φωτσάλης έκανε λόγο για μια νέα παρτίδα ψεύτικων διαμαντιών τα οποία τα ήδη υπάρχοντα μηχανήματα του κλάδου δεν μπορούν να αξιολογήσουν, τα βγάζουν αληθινά.

«Εκεί πάνω πάτησε η συγκεκριμένη σπείρα για να τα πουλήσει», τόνισε.

«Δεν είμαι ο μοναδικός παθών, έχουμε ενημερώσει τους συλλόγους στην Ελλάδα.

Πηγή:in.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours