Νωρίτερα από κάθε άλλη χώρα στην Ευρώπη κατάφερε η Ελλάδα και «επιπέδωσε» την καμπύλη του κορονοϊού!

Και… επίσημα, η Ελλάδα είναι παράδειγμα προς μίμηση στην αντιμετώπιση του κορονοϊού!

Λίγες μέρες νωρίτερα, θυμίζουμε, το CNN εξήρε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται στη χώρα μας η πανδημία και τώρα έρχεται η συγκριτική πανευρωπαϊκή αναλυτική έκθεση της γαλλικής δεξαμενής σκέψης Bridge Tank (μέλος του Τ20, του δικτύου ερευνητικών ινστιτούτων και δεξαμενών σκέψης του G20) να επιβεβαιώσει ότι… βάλαμε τα γυαλιά στα πλέον ισχυρά κράτη της γηραιάς ηπείρου.

Η Ελλάδα, λοιπόν, σύμφωνα με την προαναφερθείσα έκθεση, είναι στην κορυφή αναφορικά με την «επιπέδωση» της επιδημικής καμπύλης, έχοντας αφήσει πίσω της όλες τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης!

Μεγάλα Μέσα του εξωτερικού δημοσιεύουν την έκθεση, στην οποία καταγράφεται μια συγκριτική ανάλυση της εξάπλωσης της νόσου Covid-19 σε δέκα μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, αναλόγως, πρώτον, με τις επιδόσεις τους ως προς τη μάχη εξομάλυνσης της επιδημικής καμπύλης, αλλά και δεύτερον, με τους λόγους που καθόρισαν τις επιδόσεις αυτές.

Όπως μπορείτε να δείτε, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία και Βέλγιο είναι οι χώρες που έχουν πληγεί σοβαρότερα από την επιδημία, δίνοντας αγώνα για να εξομαλύνουν την καμπύλη του ιού, αφού καθυστέρησαν να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα περιορισμού μετακινήσεων και κοινωνικής αποστασιοποίησης. Στη Γαλλία, μάλιστα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και των θανάτων βαίνει αυξανόμενος και πιθανόν να υπερβεί τα αντίστοιχα ποσοστά στην Ιταλία και το Η.Β.

Η Ελλάδα έχει τις καλύτερες επιδόσεις, ενώ την ακολουθούν Τσεχία και Ρουμανία. Χάρη στα έγκαιρα και αυστηρά περιοριστικά μέτρα, οι τρεις αυτές χώρες κατάφεραν να εξομαλύνουν πιο γρήγορα την επιδημική καμπύλη και να επιβραδύνουν την εξάπλωση του ιού.

«Μέσα στο πλήθος των στοιχείων που συνδέονται με την Covid-19, ένας δείκτης ξεχωρίζει: Ο διπλασιασμός του ποσοστού των θανάτων και των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Βάσει του δείκτη αυτού αξιολογείται η επίδοση των χωρών ως προς την εξομάλυνση της καμπύλης του ιού. Με εξαίρεση τη Γερμανία, διαπιστώνεται στενός συσχετισμός μεταξύ της λήψης έγκαιρων περιοριστικών μέτρων και της συνακόλουθης επιτυχίας στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού», τόνισε ο ιδρυτής και πρόεδρος του Bridge Tank, Joel Ruet.

Δείτε τα χαρακτηριστικά γραφήματα:

Πηγή:gazzetta.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours