Συνωστισμός δημιουργήθηκε έξω από γνωστό μπαρ στην Κηφισιά την ώρα που οι συστάσεις των ειδικών για την αποφυγή τέτοιων φαινομένων που ευνοούν τη μετάδοση και διασπορά του κορονοϊού είναι συνεχείς. Το συγκεκριμένο μπαρ σέρβιρε take away ποτά με αποτέλεσμα πολύ γρήγορα, όταν αυτό έγινε γνωστό, να συγκεντρωθεί πολύς κόσμος.

Όσοι έπαιρναν μάλιστα τα ποτά τους (κοκτέιλ σε πλαστικό ποτήρι) κάθονταν στον περιβάλλοντα χώρο ανά παρέες για να τα απολαύσουν. Ανάλογα περιστατικά παρατηρήθηκαν και στη συνοικία Παλαιών στον Βόλο ενώ την παρέμβαση της αστυνομίας προκάλεσε αυτοσχέδιο πάρτι στην πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή. Πολλοί ήταν εκείνοι που αντέδρασαν στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη συμπεριφορά των ιδιοκτητών του καταστήματος. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα “Κηφισιά- Διαφάνεια” στο Facebook από τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Καπάτσο, κόσμος πολύς ήταν μαζεμένος έξω από το μπαρ περιμένοντας να εξυπηρετηθούν.

Αρκετοί πελάτες ανέβασαν και stories στο instagram από το συγκεκριμένο μαγαζί, το οποίο είχε προαναγγείλει ότι μεταξύ 6 και 12 τα μεσάνυχτα θα διέθετε κοκτέιλ για take away.

Αποτέλεσμα ήταν μέσα σε λίγη ώρα να προκληθεί συγχρωτισμός παρά το ότι οι όλοι όσοι ελάμβαναν το κοκτέιλ του σε πλαστικό ποτήρι, κάθονταν στη συνέχεια στον περιβάλλοντα χώρο του καταστήματος.

Η αστυνομία ενημερώθηκε για το συμβάν και έσπευσε στο σημείο, βάζοντας λουκέτο στο κατάστημα και αναζητώντας τον ιδιοκτήτη, ο οποίος όμως ακόμα αγνοείται.

Δεκάδες κόσμου βρέθηκαν το βράδυ της Τρίτης και στον Φλοίσβο για να περπατήσουν δίπλα στη θάλασσα, να κάνουν ποδήλατο ή να ασκηθούν. Στον πεζόδρομο μικρές παρέες περπατούσαν και συζητούσαν, χωρίς να υπάρχει συνωστισμός. Ωστόσο, στον δρόμο έξω από τον Φλοίσβο είχε απίστευτη κίνηση, με τα οχήματα να κάνουν ουρά.

Χαμός για τα ποτά take away και στην Λάρισα

Αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ της Τρίτης και σε κεντρικούς πεζόδρομους της Λάρισας, όταν καταστηματάρχες γνωστών καφέ-μπαρ που λειτουργούν στο πλαίσιο του take away και ιδιοκτήτης κάβας, κατέληξαν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης, λόγω του απίστευτου συνωστισμού που καταγράφηκε στα καταστήματά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον τρεις καταστηματάρχες σε κεντρικούς πεζοδρόμους της πόλης παρά τις αυστηρές συστάσεις για την αποφυγή συνωστισμού λειτουργώντας υπηρεσία take away συγκέντρωσαν δεκάδες Λαρισαίους, με τις Aρχές να προχωρούν σε συλλήψεις στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος είχε απευθύνει έκκληση στους δημότες να μην κάνουν ασυλλόγιστα πάρτυ και να κρατούν τις αποστάσεις, καθώς, όπως τονίζει, “δεν τηρούνταν πάντοτε οι αποστάσεις παρά τις διαρκείς και σχεδόν ολοήμερες επισημάνσεις της Δημοτικής Αστυνομίας”.

Πηγή:enikos.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours