Η εμπλοκή του Νίκου Παππά, το χρονικό της υπόθεσης, τα μέσα ενημέρωσης και τα πρόσωπα που θα καταβάλλουν τα χρήματα

Το ποσό των 188.000 ευρώ θα κληθούν να καταβάλλουν στον δημοσιογράφο Θάνο Δημάδη πρόσωπα και μέσα μαζικής ενημέρωσης για την «προσωπική και επαγγελματική βλάβη» που του προξένησαν, όπως υποστηρίζει ο ίδιος με ανάρτησή του στο Facebook.

Ο ανταποκριτής στις Ηνωμένες Πολιτείες χαρακτηρίζει μάλιστα τους καταδικασθέντες «υπαλλήλους και εκφραστές του ΣΥΡΙΖΑ και του Νίκου Παππά ενώ αναφέρει ότι «όλα τα πρόσωπα και τα ΜΜΕ εναντίον των οποίων προσέφυγα δικαστικά, εκτός από την αποζημίωση υποχρεώνονται να αποσύρουν κάθε δημοσίευμα εναντίον μου διαφορετικά υπάρχει ρήτρα επιπρόσθετης αποζημίωσής μου και προσωπική τους κράτησης όσο τα διατηρούν».

Η υπόθεση με τις περούκες

Θυμίζουμε ότι η υπόθεση αφορούσε τα όσα είχαν συμβεί τον Σεπτέμβριο του 2016, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του τότε Υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά στη Νέα Υόρκη. Το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), η δημόσια τηλεόραση και μια σειρά άλλων μέσων μαζικής ενημέρωσης εμφάνιζαν τότε τον ανταποκριτή του Alpha κ. Δημάδη και τον επίσης δημοσιογράφο του Star Δημήτρη Σουλτογιάννη ως συλληφθέντες και κατηγορούμενους για μια σειρά αδικημάτων από τις αμερικανικές αρχές. Οι δυο τους, εντοπίστηκαν να παρακολουθούν μεταμφιεσμένοι με περούκες τον τότε υπουργό, με αποτέλεσμα να απολυθούν από τα κανάλια που συνεργάζονταν

Μερικούς μήνες μετά ο κ. Δημάδης έκανε μήνυση εναντίον του Νίκου Παππά καθώς είχε αναφερθεί μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι είχε συλληφθεί από τους αστυνομικούς της Νέας Υόρκης, ενώ τον Απρίλιο του 2018 ο «Εθνικός Κήρυκας» είχε δημοσιεύσει τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το επεισόδιο με τους δύο δημοσιογράφους. Έγγραφα που διέψευδαν τα περί σύλληψης.

Τον Μάιο του 2019 ο εισαγγελέας είχε ασκήσει ποινική δίωξη για το αδίκημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως από κοινού, σε βαθμό πλημμελήματος, στους δύο δημοσιογράφους με την κατηγορία ότι πλαστογράφησαν την υπογραφή συμβούλου του Νίκου Παππά, ωστόσο η ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί εναντίον τους από τον πρώην μετακλητό υπάλληλο του Υπουργού κ. Γιώργου Χριστοφίδη για πλαστογραφία, απορρίφθηκε ως απαράδεκτη και κατέπεσε τον περασμένο Ιανουάριο.

Τι αναφέρει ο κ. Δημάδης

Με ανάρτησή του στους λογαριασμούς που διατηρεί στα social media ο κ. Δημάδης γράφει χαρακτηριστικά:

«Η Δικαιοσύνη μίλησε. Καταδικάστηκαν οι υπάλληλοι και οι εκφραστές του ΣΥΡΙΖΑ και του Νίκου Παππά. Καταδικάστηκαν όλα τα πρόσωπα και τα ΜΜΕ εναντίον των οποίων προσέφυγα και είναι τα εξής:

Μιχάλης Ψύλλος, πρώην Διευθυντής Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Δημήτρης Τρίμης, πρώην Πρόεδρος ΕΣΗΕΑ.

Γιώργος Χριστοφορίδης, πρώην μετακλητός υπάλληλος του Νίκου Παππά και δημοσιογράφος στο “ΧΩΝΙ”.

Σταύρος Καπάκος, πρώην Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης της ΕΡΤ επί ΣΥΡΙΖΑ.

Βασίλης Ταλαμάγκας, πρώην Γενικός Συντονιστής ΕΡΤ, επί ΣΥΡΙΖΑ.

Νικόλας Βουλέλης, διευθυντής ΕΦΣΥΝ.

Σπύρος Σιδέρης, ιδιοκτήτης του ηλεκτρονικού σάιτ Independent Balkan News Agency.

Ιωάννης Τριήρης, διευθυντής σύνταξης Tribune.gr.

Ελβίδα Δρακάκη, ιδιοκτήτρια της ιστοσελίδας TheFaq.gr

Κωνσταντίνος Αγόρης, διευθυντής σύνταξης στο “ΤΟ ΧΩΝΙ”

  • ΑΠΕ
  • ΕΡΤ
  • ΕΦΣΥΝ
  • ΧΩΝΙ
  • Independent Balkan News Agency
  • Tribune.gr
  • TheFaq.gr

Μου επιδικάστηκε συνολική αποζημίωση ποσού 188.000 ευρώ μέχρι στιγμής για την προσωπική και επαγγελματική βλάβη που μου προξένησαν με τα συκοφαντικά στημένα ψεύδη τους.

Όλα τα πρόσωπα και τα ΜΜΕ εναντίον των οποίων προσέφυγα δικαστικά εκτός από την αποζημίωση, υποχρεώνονται να αποσύρουν κάθε δημοσίευμα εναντίον μου διαφορετικά υπάρχει ρήτρα επιπρόσθετης αποζημίωσής μου και προσωπική τους κράτησης όσο τα διατηρούν.

Παραμένω ενεργός μαχητής σε όλη τη λαίλαπα και την λάσπη μιας δήθεν αριστεράς καθότι οι ποντιακές μου ρίζες με καθοδηγούν πάντα σε ηθικές και δημοκρατικές διεκδικήσεις. Ευχαριστώ όλους όσους μου συμπαρασταθήκατε από την πρώτη στιγμή στον αγώνα μου».

Η Δικαιοσύνη μίλησε. Καταδικάστηκαν οι υπάλληλοι και οι εκφραστές του ΣΥΡΙΖΑ-Νίκου Παππά. Καταδικάστηκαν όλα τα πρόσωπα…

Δημοσιεύτηκε από Thanos Dimadis στις Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020

Πηγή:newsbeast.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours