ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοιχτά σήμερα Κυριακή φούρνοι, ζαχαροπλαστεία και μίνι μάρκετ, οι κωδικοί SMS στο 13033

Spread the love

Ανοιχτά είναι σήμερα Κυριακή 15/11 ορισμένα μαγαζιά. Συγκεκριμένα φούρνοι, ζαχαροπλαστεία και μίνι μάρκετ, είναι ανοιχτά. Το ωράριο λειτουργίας. Ποιοι είναι οι κωδικοί SMS στο 13033 για να πάτε στα μαγαζιά αυτά.

Με κλειστά σούπερ μάρκετ, αλλά ανοιχτά ορισμένα καταστήματα, όπως είναι οι φούρνοι, τα μίνι μάρκετ και τα ζαχαροπλαστεία, θα κινηθεί σήμερα Κυριακή 15/11 η αγορά. Προσοχή στους κωδικούς στο 13033.

Συγκεκριμένα, θα λειτουργήσουν κανονικά ορισμένες επιχειρήσεις που συνήθως είναι ανοικτές τις Κυριακές.

Σήμερα είναι ανοιχτά φούρνοι, ψιλικατζίδικα και μικρά μπακάλικα, και ζαχαροπλαστεία.

Όλα αυτά μπορούν να παραμείνουν ανοικτά ως τις 20.30.

Επίσης τα περίπτερα μπορούν να λειτουργήσουν επί 24ωρου βάσης ενώ κανονικά θα λειτουργούν και τα εφημερεύοντα φαρμακεία.

Καφέ και εστιατόρια μπορούν να λειτουργήσουν σερβίροντας με delivery, το οποίο δύναται να λειτουργεί ως τη 1 το ξημέρωμα, αλλά και take away.

Άλλαξε το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ

Από εδώ και πέρα θα κλείνουν καθημερινά στις 8 και μισή το βράδυ και δεν θα λειτουργούν την Κυριακή.

Ανοιχτά παραμένουν τα καταστήματα τροφίμων, τα οποία ούτως ή άλλως λειτουργούσαν τις Κυριακές σε περιοχές όπου επιτρεπόταν.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης

-Τα καταστήματα τροφίμων (π.χ. super market, minimarket, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία), τα φαρμακεία και τα συνεργεία αυτοκινήτων θα λειτουργούν έως τις 20:30.

-Ειδικά για τις υπεραγορές τροφίμων (supermarket) και τα mini market διευκρινίζεται ότι μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες delivery και μετά τις 20:30 και έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα.

-Τα περίπτερα μπορούν να λειτουργούν καθ’ όλο το 24ωρο.

-Σημειώνεται ότι την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020 αναστέλλεται η λειτουργία κάθε εμπορικού καταστήματος που λειτουργεί σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 16 του ν. 4177/2013 (Α’ 173).Το ωράριο των καταστημάτων τροφίμων (Σούπερ Μάρκετ, Μίνι Μάρκετ, Φούρνων, κρεοπωλείων, ζαχαροπλαστείων, κλπ.), των φαρμακείων και των συνεργείων αυτοκινήτων ορίζεται πλέον αυστηρά και για όλους μέχρι 20.30.

Υπενθυμίζεται ότι τα σχετικά καταστήματα δεν έχουν δικαίωμα όσο είναι ανοιχτά να διαθέτουν τα διαρκή είδη που αποκλείονται από τους αναφερόμενους στην Απόφαση ΚΑΔ.

Εξαίρεση από το κλείσιμο έχει μόνο, λόγω των καταστροφών, το λιανικό εμπόριο σιδηρικών, χρωμάτων και τζαμιών σε εξειδικευμένα καταστήματα των Περιφερειακών Ενοτήτων Σάμου και Καρδίτσας, καθώς και των Δήμων Χερσονήσου και Μίνωα Πεδιάδας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Κρήτης.

Από Παρασκευή το βράδυ εφαρμόζεται γενική απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 21.00. Εξαιρούνται μόνο οι λόγοι εργασίας, επείγουσας φροντίδας υγείας και εξυπηρέτησης κατοικίδιου.

Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

1 Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό ή αιμοδοσία, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

2 Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

3 Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

4 Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.

5 Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

6 Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά τρία άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Θα λαμβάνετε ως απάντηση:

Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Πηγή:ieidiseis.gr

Comment here

shares