Πέθανε στα 72 της χρόνια η ηθοποιός Peggy Lipton μετά από μάχη με τον καρκίνο

«Είμαστε συντετριμμένοι καθώς η αγαπημένη μας μητέρα απεβίωσε σήμερα από καρκίνο» , ανέφεραν οι κόρες της.

Σε ηλικία 72 ετών “έφυγε” από τη ζωή η Peggy Lipton το μεσημέρι του Σαββάτου. Η γνωστή ηθοποιός έδινε τα τελευταία χρόνια μάχη με τον καρκίνο, με την είδηση του θανάτου της να γίνεται γνωστή από την οικογένειά της.

«Είμαστε συντετριμμένοι καθώς η αγαπημένη μας μητέρα απεβίωσε σήμερα από καρκίνο», ανέφεραν. «Έκανε το ταξίδι της ειρηνικά με τις κόρες της και τις ανιψιές της δίπλα της. Αισθανόμαστε τόσο τυχεροί για κάθε στιγμή που περάσαμε μαζί της», προσθέτει η ανακοίνωση τονίζοντας πως η Peggy «ήταν και θα να είναι πάντα ένας φωτεινός φάρος, τόσο σε αυτόν τον κόσμο, όσο και πέρα από αυτόν».

Η Lipton υποδύθηκε μια αστυνομικό στο The Mod Squad, το οποίο προβλήθηκε στο ABC. Οι Los Angeles Times γράφουν ότι ήταν μία από τις πρώτες τολμηρές προσπάθειες της ποπ κουλτούρας να προσεγγίσει την αντι-κουλτούρα και μία από τις πρώτες τηλεοπτικές εκπομπές που περιείχαν ένα διαφυλετικό καστ. Η Lipton ήταν υποψήφια για Emmy και κέρδισε μια Χρυσή Σφαίρα το 1971 για το ρόλο της στη σειρά η οποία πραγματεύτηκε ζητήματα όπως ο πόλεμος του Βιετνάμ, τα ναρκωτικά και η ενδοοικογενειακή βία.

Η Lipton γεννήθηκε το 1946 και είχε ξεκινήσει την καριέρα της ως μοντέλο, ωστόσο, τα παράτησε γρήγορα. Το 1974 παντρεύτηκε τον παραγωγό Quincy Jones, όπου απέκτησαν δύο κόρες, ενώ χώρισαν το 1989.

Ωστόσο η Lipton, που είχε ξεκινήσει την καριέρα της ως μοντέλο, αποσύρθηκε μετά την πρώτη της επιτυχία για να μεγαλώσει τις κόρες της. Η Lipton παντρεύτηκε τον παραγωγό Quincy Jones το 1974 και μαζί απέκτησαν δύο κόρες. Το ζευγάρι χώρισε το 1989.

Αποτέλεσμα εικόνας για Peggy Lipton

Η τηλεοπτική της καριέρα ξεκίνησε το 1965 με τη σειρά “Bewitched” και μέχρι πέρυσι είχε συμμετάσχει σε δεκάδες τηλεοπτικές σειρές.

Το 1991 έπαιξε στο “Twin Peaks” το ρόλο της Norma Jennings, ενώ η τελευταία της δουλειά ήταν το 2017, όπου συμμετείχε στην αναβίωση της συγκεκριμένης σειράς.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours