Ο Έλληνας με τη σπουδαία καριέρα στο εξωτερικό, ήταν άγνωστος στην Ελλάδα και έφυγε πρόωρα στα 34 του χρόνια

Νεκρός στα 34: Ο Στράτος Δημητρίου δεν γινόταν να βρίσκεται στη φιλανθρωπική συναυλία για τη συγκέντρωση χρημάτων της μεταμόσχευσης μυελού, στην οποία έπρεπε να υποβληθεί. Μία ημέρα πριν, στις 13 Ιουνίου του 1979, άφησε την τελευταία πνοή του στο Memorial Hospital της Νέας Υόρκης.

Γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1945 στην Αλεξάνδρεια από Έλληνες της Αιγύπτου. Το 1962 μετακόμισε στο Μιλάνο και γράφτηκε στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνείου. Το 1963 δημιούργησε το πρώτο μουσικό συγκρότημά του

Ακολουθεί η συμμετοχή του στο συγκρότημα, I Ribelli. Μεγαλύτερή επιτυχία τους ήταν το τραγούδι «Pugni chiusi». Το 1966 έβγαλε τον πρώτο του δίσκο. Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 ίδρυσε το συγκρότημα, Area.

Το 1970 γεννήθηκε η κόρη του, Αναστασία. Το 1978 με το «Cantare La Voce», ο Στράτος Δημητρίου, ηχογραφούσε τριφωνίες. Μάλιστα, αργότερα φτάνει να παράγει ακόμη και τετραφωνίες.

Όμως, για πολλούςέσπρωχνε τον εαυτό του και τις φωνητικές του χορδές στα άκρα. Τον Απρίλιο του 1979 διαγνώστηκε με σοβαρή περίπτωση απλαστικής αναιμίας. Νοσηλεύτηκε στην Πολυκλινική του Μιλάνου. Η κατάσταση του επιδεινώθηκε και έτσι μεταφέρθηκε για θεραπεία στο Memorial Hospital της Νέας Υόρκης.

Ο Έλληνας τραγουδιστής δεν άντεξε και βρέθηκε νεκρός στα 34. Στο Μιλάνο υπάρχει μια κεντρική οδός στη συνοικία CityLife. Η ονομασία της οδού θα έκανε τους περισσότερους Έλληνες να απορήσουν. Ο μεγάλος τραγουδιστής τιμήθηκε με μία ξεχωριστή επιγραφή, που φέρει, το όνομά του, «Demetrio Stratos».

Πηγή:enimerotiko.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours