Ο Γιώργος Κιμούλης συγκαταλέγεται ανάμεσα στους μεγαλύτερους ηθοποιούς του τόπου μας, με 40 και πλέον χρόνια στο θέατρο και συμμετοχές σε σπουδαίες τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές. Ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος είναι νέος, ταλαντούχος και πολλά υποσχόμενος ηθοποιός, που φέτος ενσαρκώνει με επιτυχία το «Λάμπρο Σεβαστό», στις «Άγριες Μέλισσες»

Τι μπορεί να συμβεί λοιπόν όταν η εμπειρία του καθιερωμένου συναντά τη δυναμικότητα του ανερχόμενου; Την απάντηση θα δώσουν ο σπουδαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Κιμούλης και ο πολυσυζητημένος και ταλαντούχος ηθοποιός Δημήτρης Γκοτσόπουλος.

Για ποια πράγματα μετανιώνει ο Γιώργος Κιμούλης και για ποια είναι περήφανος; Ποιος είναι μεγαλύτερος του φόβος και τι θα ήθελε να καταφέρει στο μέλλον; Είναι πράγματι απαιτητικός συνεργάτης και ποια είναι η άποψη του για το θέατρο στην Ελλάδα σήμερα; Πόσο άλλαξε η ζωή του Δημήτρη Γκοτσόπουλου μετά τη συμμετοχή του στην τηλεοπτική σειρά «Άγριες Μέλισσες»; Πώς αποφάσισε, να γίνει ηθοποιός, πώς τον διαμόρφωσε ως χαρακτήρα η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό και με ποιον τρόπο ισορροπεί την επαγγελματική με την προσωπική του ζωή;

Για το πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με την υποκριτική μίλησε αρχικά ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος, σημειώνοντας μια σειρά από γεγονότα που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Μάλιστα, ανέφερε και την πρώτη φορά που είδε στο θέατρο τον Γιώργο Κιμούλη.

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Πάτρα, αλλά το ένα τρίτο της ζωής μου επειδή είχαμε κτήματα και ζώα έξω από την πόλη, πήγαινα και βοηθούσε τον μπαμπά μου στο χωριό. Η ζωή μου είναι αρκετά επηρεασμένη από τη φύση. Στη συνέχεια, ήρθα στην Αθήνα για να σπουδάσω στη δραματική σχολή. Στον πρώτο μήνα, άκουσα για την παράστασή σου “Σλουθ” και έρχομαι και βλέπω το έργο. Μόλις βγήκα από το θέατρο, είπα: “Αυτό είναι θέατρο; Μήπως να σκεφτώ να γυρίσω πίσω στο χωριό;”» είπε αστειευόμενος ο ηθοποιός με τον Γιώργο Κιμούλη ν’ απαντά: «Χαίρομαι που δεν έγινα αυτό που ήθελαν οι άλλοι να γίνω».

Στη διάρκεια της συνέντευξης, ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος ανέφερε επίσης πώς τον έχει επηρεάσει ο ρόλος του ως δασκάλου στη σειρά «Άγριες Μέλισσες». «Με παίρνουν τηλέφωνο από το χωριό και μου λένε περιστατικά που δεν τολμάς να τα πεις δημόσια και συνέβαιναν την περίοδο του ’50 και ’60. Σκηνικά, όπως για παράδειγμα, κάποιος να σκοτώσει τον αδελφό του για ένα χωράφι». Στην ερώτηση, αν θα έπαιζε στις «Άγριες Μέλισσες», ο Γιώργος Κιμούλης είπε: «Είμαι πολύ μεγάλος πλέον για να μπορώ να παίξω στη σειρά. Ζούμε σε μία χώρα που ο στοχασμός επιτρέπεται μόνο στους μη έμορφους. Εσύ αποδεικνύεις το ακριβώς ανάποδο. Και αυτό το χαίρομαι καλύτερα. Την ίδια στιγμή, είσαι νέος άνθρωπος και όσο και να σε θαυμάζω είναι φυσικό και να σε ζηλεύω. Θα ήθελα και εγώ με κάποιον τρόπο να γύριζα τον χρόνο πίσω».

Παράλληλα, για το… παράδοξο του ελληνικού θεάτρου μίλησε ο Γιώργος Κιμούλης. «Δεν υπάρχει ηθοποιός ή σκηνοθέτης που να μην θέλει να δει γεμάτο το θέατρο. Αυτό που προβληματίζει είναι ότι την τελευταία 15ετία μας έχουν πείσει ότι η Ελλάδα ανήκει στις χώρες που έχουν θέατρο σκηνοθετών. Αυτό είναι ψευδές.

Οι δύο άντρες αποκάλυψαν πώς ο έρωτας τους επηρεάζει στη δουλειά και αν αποτελεί γι’αυτούς έμπνευση.

Τέλος, ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος αποκάλυψε πως με τη μηχανή του και έναν υπνόσακο έχει ζήσει τις πιο ωραίες στιγμές στον ελεύθερό του χρόνο. «Στις διακοπές μου αποφεύγω να κοιμάμαι σε κάποιο ξενοδοχείο. Παίρνω ένα sleeping bag και κοιμάμαι κάτω από τα αστέρια».

Οι δύο άντρες μάς ταξιδεύουν τόσο στα μονοπάτια της υποκριτικής όσο και σε προσωπικές διαδρομές ζωής, μέσα από μία συζήτηση γύρω από εμπειρίες, όνειρα, ματαιώσεις αλλά και μία ακόρεστη δίψα για καθετί καινούργιο.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours