Θρηνεί ο καλλιτεχνικός κόσμος της χώρας για τον χαμό του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα – Τα συγκινητικά μηνύματα στα social media

Ο θάνατος του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας.

Στα 63 του «έφυγε» ο σπουδαίος ερμηνευτής μετά από ανακοπή καρδιάς. Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η τραγική είδηση ο καλλιτεχνικός κόσμος τον αποχαιρετάει με συγκινητικά λόγια στα social media.

Δείτε κάποια από τα συγκινητικά μηνύματα:

Ελένη Δήμου: «Καλό ταξίδι Λαυρέντη.Πόσο μας σόκαρες ….. Πολύ λυπάμαι γιατί ήξερες πόσο σε αγαπούσα».

Νατάσσα Μποφίλιου: «Λιώναμε τους δίσκους του, ανταλλάσαμε αυτοσχέδιες συλλογές, γεμίζαμε με τους στίχους τα θρανία μας, φτιάχναμε μπάντες για να παίξουμε τα τραγούδια του. Ο Λαυρέντης θα είναι δεμένος πάντα με υπέροχα χρόνια, με πρώτα φιλιά, με μικρούς τιτανικούς. Ένας σπουδαίος δημιουργός κι ένα κομμάτι της ψυχής μας έφυγε… Σήμερα μιλάμε κι ό,τι μας έρχεται στο μυαλό να πούμε είναι η αγάπη που χάθηκε στη σκόνη. Αντίο Λαυρέντη».

Χρήστος Δάντης: «Άτιμη η καρδιά..δεν ξέρεις πότε θα σε αφήσει. Αντίο Λαυρέντη με το θορυβώδες γέλιο και τη δυνατή φωνή..».

Έλενα Παπαρίζου: «Δε θα ξεχάσω ποτέ τον ενθουσιασμό και την αγάπη που ένιωσα την πρώτη φορά που σε συνάντησα… καλό παράδεισο Λαυρέντη…».

Τόλης Βοσκόπουλος: «Με μεγάλη μου θλίψη έμαθα για τον χαμό του αγαπημένου μου φίλου… Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να του ευχηθώ «καλό ταξίδι»… Θα μας λείψεις… #LavredisMachairitsas #rip».

Μύρωνας Στρατής: «Με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα είχα συνεργαστεί δεκαοχτώ χρόνια πριν, το 2001. Τότε ήμουν 19 χρονών. Τσακνής – Μαχαιρίτσας – Όναρ ήταν το καλοκαιρινό σχήμα. Έπαιζα κιθάρα με τους Όναρ, με τους άλλους ο @dstarovas_official .

Για κάποιο λόγο που ακόμη δεν μπορώ να ξεκαθαρίσω, εκείνο το καλοκαίρι ήταν πολύ σημαντικό για μένα. Μεγάλες σκηνές, μεγάλοι καλλιτέχνες, ταξίδια με αεροπλάνα και βαπόρια σε Ελλάδα και Κύπρο… Από τις σχολικές μπάντες και την ασφάλεια του διαμερίσματος έπεσα στα βαθιά, σε μια θάλασσα που από τότε προσπαθώ να κολυμπήσω. Θυμάμαι τον Μαχαιρίτσα φωνακλά, να ψοφάει για ξενύχτι και κουβέντα στα λόμπι των ξενοδοχείων, μαζί πάντα και ο Σταρόβας (που ήταν τότε αρχηγός της παντομίμας). Είχαμε μία γλυκιά σχέση, δεν θα ξεχάσω που ένα δυο χρόνια μετά τον είχα επισκεφτεί σε ένα από τα μεγάλα μαγαζιά που τραγουδούσε. Έλυνε σταυρόλεξο στο καμαρίνι, πιστεύω το “ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΜΥΡΩΝΑΚΟ ΜΟΥ” ακούστηκε μέχρι το απέναντι μαγαζί. Αργότερα με ανέφερε και στο μικρόφωνο σαν φίλο του. Τόσο σημαντικές αναμνήσεις για έναν ντροπαλό παιδί. Για χρόνια ζαχάρωνα την ιδέα ότι ίσως κάποτε καταφέρω να παίξω κιθάρα με τον Λαυρέντη. Καλό ταξίδι».

Παυλίνα Βουλγαράκη: «Τα τραγούδια σου άφησαν ίχνη μέσα μου κι οι πράξεις σου σημάδια στη ζωή μου. Φωτός. Αιώνια.Από δω και μπρος πάντα θα λείπει κάτι .. Κανείς όμως δεν μπορεί να σε πάρει στ’αλήθεια. Εδώ θα είσαι πάντα. Για πάντα».

Γιάννης Κότσιρας: «Όχι ρε φίλε…Όχι».

Ο Γιώργος Νταλάρας πόσταρε σε ένδειξη πένθους μια μαύρη εικόνα.

Τατιάνα Στεφανίδου:«Ήσουν πάντα κοντά μας. Όταν ερωτευτήκαμε, όταν παντρευτήκαμε, όταν μάθαμε τη μουσική σου στα παιδιά μαςΉσουν εκεί όλα τα καλοκαίρια μας όπως κι αυτό που πέρασε. Γιατί έκανες με τη μουσική σου την κάθε μας στιγμή ξεχωριστή. Και θα συνεχίσεις να είσαι μαζί μας...Καλό Παράδεισο Λαυρέντη μας. #lavrentismachairitsas».

Μαριάννα Τουμασάτου: Μία ευκαιρία στον παράδεισο να πάει

Βαγγέλης Περρής: «Ένας κόμπος στο λαιμό, χιλιάδες σκέψεις που δεν μπορούν να γίνουν λέξεις Ο Λαυρέντης έφυγε! Αδιανόητη είδηση, τεράστιο το κενό. Αγαπημένε μου, αγαπημένε μας πόσο θα θέλαμε να ξαναρχίσει το τραγούδι…».

Νίκη Παλληκαράκη: «Αντίο αγαπημένε Λαυρέντη…σ’ευχαριστώ για το πόσο μοναδικά «έντυσες» πολύ προσωπικές στιγμές μου…αν και το στοίχημα με την αθανασία το’χες κερδίσει προ πολλού ,ήθελα κι άλλο».

Νέλλυ Γκίνη: «Πραγματικό σοκ η είδηση του χαμού σου η μουσική και τα τραγούδια σου θα συντροφεύουν και το φετινό χειμώνα τη παράσταση μας αλλά και όλη μας τη ζωή….Καλό να ‘ναι το ταξίδι σου αγαπημένε φίλε και συνάδελφε….»

Δημήτρης Σταρόβας: «Αγαπημένε μου φίλε…η καρδούλα σου, που έβαζες σε κάθε σου νότα..σε κάθε σου τραγούδι..σε κάθε σου στιγμή, τελικά σε πρόδωσε…Θα σε αγαπώ και θα σε εκτιμώ πάντα.. Καλό σου ταξίδι».

Κατερίνα Καινούργιου: Καλό ταξίδι Λαυρέντη. Ήσουν και θα είσαι ο αγαπημένος μου

Ελευθερία Αρβανιτάκη:«Τεράστιο σοκ!….τι να πω..Λαυρέντη μου έφυγες και αφήνεις πίσω σου ένα μεγάλο κενό και ως δημιουργός και ως φίλος…η συγκίνησή μου είναι μεγάλη…είδα πριν λίγο αποσπάσματα από την συνεργασία μας στο Vox το 2002 και θυμήθηκα πάλι την ευθύτητά σου, την αγάπη σου για την μουσική και την γενναιοδωρία των αισθημάτων σου….από σήμερα είμαστε όλοι πιο φτωχοί….θα σε έχω πάντα στην καρδιά μου…. @lavrentis_machairitsas #lavrentismaxairitsas #kalotaxidi #mymemories».

Βίκυ Χατζηβασιλείου: «Και τώρα πάνω σε ποιανού τον στίχο θ’ακουμπάω τους χτύπους του έρωτα; Με ποιαά μελωδία θα ταυτίζω πόνο και αγάπη; Σε ποιανού φωνή θα σκαρφαλώνω ταξιδευτής; Ήσουν ο αγαπημένος μου και σου το ‘χα πει. Σου το ’χα πει και δημόσια. Ήσουν ο μόνος που τόλμησα να δείξω τις στιχουργικές μου απόπειρες… Εκείνη την πτήση για Κάιρο, θυμάσαι;  Αυτή όμως η πτήση που πήρες σήμερα Λαυρέντη μου είναι λάθος. Είναι ένα φάλτσο! Δεν έπρεπε!!! Εκεί που πας δεν έχει τραγούδια και μουσικές. Κι εδώ τώρα πια θα είναι πιο φτωχές οι μελωδίες. Να το ξέρεις. Θα σε θυμάμαι, θα σε θαυμάζω και θα σε τραγουδάω πάντα.

Εφεξής, μ ’ένα δάκρυ να θολώνει την αρμονία των τραγουδιών σου. Αντίο και σ ’ευχαριστώ γι αυτά που μου έμαθες να νιώθω μέσα από τη μουσική σου».

Νίνο:

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours