Χαρακτηριστική “φιγούρα” του κλασσικού ελληνικού κινηματογράφου. Διακρίθηκε κυρίως σε δευτερεύοντες κωμικούς ρόλους, ενσαρκώνοντας συνήθως τον αφελή, τον γκρινιάρη και τον παραπονεμένο.

Ο Αντώνης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 4 Μαΐου του 1932 και μεγάλωσε στην περιοχή Βουλγάρικη Εκκλησιά (γνωστή σήμερα ως Βαρδάρης). Καταγόταν από οικογένεια «μπουλουξήδων». Οι γονείς του, Φωφώ και Γιώργος Παπαδόπουλος, είχαν περιοδεύουσα σκηνή με την επωνυμία

Άρμα Θέσπιδος και περιφέρονταν για πολλά χρόνια στην επαρχία. Τα παιδιά τους ακολούθησαν την οικογενειακή παράδοση… Ο Αντώνης ανέβηκε στη σκηνή σε ηλικία μόλις πέντε ετών!

Τον θυμόμαστε στο πλευρό του Θανάση Βέγγου, ως βοηθό του πράκτορα Θου Βου και ως γερμανό δεκανέα στην ταινία «Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση». Ήταν ο αξέχαστος Μπόμπος, ο περιπτεράς, ο φορτηγατζής, ο σερβιτόρος και ο ταξιτζής του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Αν και ενσάρκωσε κυρίως δεύτερους ρόλους ξεχώρισε για το χιούμορ, τις ξεκαρδιστικές του ατάκες και τις γκριμάτσες του.

Έπαιξε σε περισσότερες από 60 ταινίες και θεωρείται από τους πιο ταλαντούχους καρατερίστες της μεγάλης οθόνης. Ο λόγος για τον αγαπημένο ηθοποιό, Αντώνη Παπαδόπουλο, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του ως ηθοποιός σε ηλικία μόλις 5 ετών στα περίφημα μπουλούκια!

Χαρακτηριστική «φιγούρα» του κλασσικού ελληνικού κινηματογράφου. Διακρίθηκε κυρίως σε δευτερεύοντες κωμικούς ρόλους, ενσαρκώνοντας συνήθως τον αφελή, τον γκρινιάρη και τον παραπονεμένο.

Οι γονείς του ήταν μουσικοί και διατηρούσαν δικό του θίασο, για τον λόγο αυτό, από μικρός αγάπησε το θέατρο. Οι γονείς του, του είχαν μάθει τα «μυστικά» της κωμωδίας και ο μικρός Αντώνης έκλεβε την παράσταση όταν εμφανιζόταν μπροστά στο κοινό. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή που σήμερα είναι γνωστή ως «βαρδάρης» και μόλις τελείωσε το σχολείο εγκαταστάθηκε στην Αθήνα για να κυνηγήσει το όνειρό του και να γίνει ηθοποιός.

Η φυσιογνωμία του δεν γινόταν να περάσει απαρατήρητη από τους κινηματογραφιστές και γρήγορα πήρε μέρος στις ταινίες ως κομπάρσος. Σιγά σιγά άρχισαν να του δίνουν λόγια και μετά από μερικά χρόνια κέρδισε τους πρώτους του ρόλους.

Οι πιο γνωστοί ήταν στο πλευρό του Θανάση Βέγγου στις ταινίες «Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση» (1971) και «Ο Θανάσης στη χώρα της σφαλιάρας». Τη δεκαετία του ’70 συνέχισε να εργάζεται στον κινηματογράφο, παρόλο που είχε χάσει την αλλοτινή του αίγλη και τη δεκαετία του ’80 έπαιξε στις βιντεοταινίες.

Από εκείνη την περίοδο ξεχωρίζει ο ρόλος του Αμάραντου στην ταινία «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα» που προβλήθηκε το 1982 και σημείωσε τεράστια επιτυχία. Έναν χρόνο μετά, ο αγαπημένος ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 51 ετών.

Είχε διαγνωστεί με καρκίνο και τους τελευταίους μήνες έδινε μάχη με την επάρατη νόσο. Είχε αποκτήσει μια κόρη με την ηθοποιό Ζωή Μυρίτη, η οποία δεν πρόλαβε να γνωρίσει τον πατέρα της, καθώς όταν πέθανε ο Παπαδόπουλος ήταν μόλις 2 ετών.

Ο ηθοποιός είχε μεγαλώσει σαν παιδί του, τον γιο της αδερφής του Μαρίας, τον γνωστό σε όλους σήμερα Χρήστο Θηβαίο, ο οποίος είχε πει για τον θείο του: «Ο πιο γνωστός της οικογένειας ήταν ο θείος μου, ο Αντώνης Παπαδόπουλος, ο «πύραυλος» στις ταινίες με τον Θανάση Βέγγο».

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours