Την είδηση γνωστοποίησε ο ατζέντης του

Ο Τέρι Τζόουνς σκηνοθέτης και σταρ της θρυλικής ομάδας «Monty Python» «έφυγε» την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, σε ηλικία 77 ετών.

Την είδηση γνωστοποίησε ο ατζέντης του.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Τέρι Τζόουνς, ένα από τα ιδρυτικά μέλη των θρυλικών Monty Python, έπασχε από μια μορφή άνοιας που είχε πλέον περιορίσει εντελώς τη δυνατότητά του να μιλάει. Ο Τζόουνς ήταν μέλος της ομάδας του «Ιπτάμενου Τσίρκου των Monty Python» που ίδρυσαν στα τέλη της δεκαετίας του ’60 ο Τζον Κλιζ, ο Έρικ Άιντλ, ο Γκράχαμ Τσάπμαν, ο Μάικλ Πάλιν και ο Τέρι Γκίλιαμ.Σε μια δήλωση, η οικογένειά του είπε ότι πέθανε “μετά από μια μακρά, εξαιρετικά γενναία αλλά πάντα καλή μάχη με μια σπάνια μορφή άνοιας, FTD”.

Ο Τζόουνς διαγνώστηκε το 2016 με πρωταρχική προοδευτική αφασία (PPA), μια σοβαρή μορφή άνοιας που επηρέασε την ικανότητά του να επικοινωνεί.

Με τον Eric Idle, τον John Cleese, τον Michael Palin, τον καθυστερημένο Graham Chapman και τον Terry Gilliam, ο Jones δημιούργησε το Flying Circus του Monty Python, του οποίου το αναρχικό χιούμορ συνέβαλε στην επανάσταση στη βρετανική κωμωδία.

Ο Τζόουνς σκηνοθέτησε και εμφανίστηκε στις τηλεοπτικές σειρές και τις ταινίες του θιάσου, όπως ο Monty Python και το Άγιο Δισκοπότηρο, η ζωή του Brian και η έννοια της ζωής.

Σχετική εικόνα

Μια από τις διάσημες σκηνές του Jones ήταν η μητέρα του Brian στη ζωή του Brian, στην οποία έλεγε τη γραμμή: “Δεν είναι ο Μεσσίας, είναι ένα πολύ άτακτο αγόρι”.

Ο συνάδελφος Python John Cleese tweeted σύντομα μετά την είδηση του θανάτου Jones έσπασε.

“Μόλις ακούσαμε για τον Terry J. Αισθάνεται περίεργο ότι ένας άνθρωπος με τόσα πολλά ταλέντα και τέτοιο ατέλειωτο ενθουσιασμό θα έπρεπε να έχει ξεθωριάσει τόσο απαλά μακριά …”.

“Από τα πολλά του επιτεύγματα, για μένα το μεγαλύτερο δώρο που μας έδωσε όλα ήταν η κατεύθυνση του« Η ζωή του Brian ».

“Δύο κάτω, τέσσερα να πάνε.”

Ο ηθοποιός, όπως ανακοίνωσε το 2016 ο εκπρόσωπός ου, έπασχε από πρωτοπαθή προϊούσα αφασία, μια μορφή μετωποκροταφικής άνοιας. «Η ασθένεια επηρεάζει την ικανότητά του να επικοινωνεί και δεν είναι πλέον σε θέση να δίνει συνεντεύξεις», είχε εξηγήσει.

Μεταξύ άλλων ο Τζόουνς, που είχε τιμηθεί πριν από τρία χρονια για το έργο του από τη βρετανική κινηματογραφική και τηλεοπτική ακαδημία BAFTA, έχει σκηνοθετήσει τις ταινίες «Ένας Προφήτης Μα Τι Προφήτης» και «Το Νόημα Της Ζωής».

«Το μεγάλο πόδι έχει κατέβει για να σου σφραγίσει»
Η σύζυγος της Τζόουνς, η Άννα Σοδόρστρομ και τα παιδιά Bill, Sally και Siri, δήλωσαν ότι «έχουμε χάσει όλοι έναν καλό, αστείο, ζεστό, δημιουργικό και πραγματικά αγαπητό άνθρωπο, του οποίου η ασυμβίβαστη ατομικότητα, αμείλικτη διάνοια και εξαιρετικό χιούμορ έδωσαν ευχαρίστηση σε αμέτρητα εκατομμύρια σε έξι δεκαετίες “.

“Η δουλειά του με τον Monty Python, τα βιβλία, οι ταινίες, τα τηλεοπτικά του προγράμματα, τα ποιήματα και άλλα έργα θα ζήσουν για πάντα, μια κληρονομιά σε ένα πραγματικό polymath”, δήλωσαν.

Οι ειδήσεις για το θάνατο του Τζόουνς έχουν προκαλέσει μια έκρηξη συναισθημάτων από τους συνομηλίκους και τους οπαδούς του σε όλο τον κόσμο.

Ο συγγραφέας και ο κωμικός Stephen Fry είπε ότι “το μεγάλο πόδι έχει κατέβει για να σου σφραγίσει”, μια αναφορά στο κινούμενο πόδι που θα συνθλίβει τους χαρακτήρες κατά τη διάρκεια των σορτς της Python.

Ο φυσικός Brian Cox tweeted: “Α, βλασφημίες, RIP Terry Jones”.

 

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours