Θλίψη έχει προκαλέσει ο ξαφνικός θάνατος του γνωστού ηθοποιού Θεόφιλου Βανδώρου σε ηλικία 60 ετών.

Τη θλιβερή είδηση του θανάτου έκανε γνωστή ξημερώματα Πέμπτης ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο Θεόφιλος Βανδώρος γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και παράλληλα στο DEREE College Ψυχολογία και Κοινωνιολογία).

Επί μία δεκαετία έζησε στο Παρίσι όπου συνέχισε τις σπουδές του στην υποκριτική κάνοντας και τις πρώτες του δουλειές μαζί με το Κορνήλιο Καστοριάδη και τον Αντρέα Βουτσινά.

Πέθανε ο ηθοποιός Θεόφιλος Βανδώρος

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα έπαιξε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές όπως οι «Τμήμα Ηθών», «Λάμψη», «Φιλοδοξίες» και συνεργάστηκε με γνωστούς σκηνοθέτες μεταξύ των οποίων και οι Γ. Κορδέλλας , Μ. Μανουσέκης κ.α.

Παράλληλα είχε έντονη παρουσία και στο ελληνικό θέατρο παίζοντας αρχαίο δράμα, κλασικά αλλά και σύγχρονα έργα, ανάμεσα στα οποία και τα «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, «Ιφιγένεια εν Ταύροις» του Ευριπίδη, «Αντιγόνη» του Ανούιγ, «Ματωμένος Γάμος« του Λόρκα κ.α.

Πέθαναν οι ηθοποιοί Θεόφιλος Βανδώρος και Κωστής Μαλκότσης

Πριν από δύο περίπου χρόνια είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση στο στομάχι. Πατέρας του είναι ο παλαίμαχος ηθοποιός, Νίκος Βανδώρος ο οποίος είναι 97 ετών.

Άλλες συμμετοχές: Εμένα φοβάμαι (2010) Singles 1 (2005) ‘Εκτακτη συμμετοχή Σύνορα αγάπης (1999) Ναρκωτικά στα θρανία (1989) Φιλοδοξίες

«Νομίζαμε ότι θα μπορούσε να ζήσει περισσότερο, αλλά δεν κράτησε ο οργανισμός του. Κι έτσι τώρα, προς το τέλος, ήταν στον Ευαγγελισμό. Είναι πάρα πολύ βαρύ αυτό που έχω τώρα να αντιμετωπίσω, ο πατέρας μας θα ήθελε να έχει πεθάνει πρώτος και όχι να το ζήσει αυτό», είπε η αδερφή του Θεόφιλου Βανδώρου στο T Live.

Ο Μανούσος Μανουσάκης είπε: «Αυτή η μακριά χαίτη που αναφέρεστε ήταν το σήμα κατατεθέν στο Τμήμα ηθών και την υποστήριζε αυτή τη χαίτη. Τρία χρόνια ήμασταν μαζί συνεργάτες. Ένα υπέροχο εκκεντρικό παιδί, ένα παιδί όλο κέφι, ένας έφηβος, πάντα έφηβος, ωραίος συνεργάτης ουσιαστικά και ειλικρινά αναρχικός όχι με αυτό που λέμε αναρχικός τώρα. Ένας αυτόνομος άνθρωπος».

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours