Τη φετινή θεατρική σεζόν απολαύσαμε τον Γρηγόρη Βαλτινό στην παράσταση «Κάθε Τρίτη με τον Μόρι», μια υπέροχη παράσταση, η οποία μάλιστα ήταν από τις λίγες που συνεχίστηκε και μετά το Πάσχα.

Ο ηθοποιός μιλώντας σε πρόσφατη συνέντευξή του αναφέρθηκε στα social media ξεσπώντας για όλους εκείνους που έχουν στηρίξει τη ζωή τους στο Instagram!

Πολύς κόσμος, πλέον, αντιλαμβάνεται το ως μέσο προώθησης της δουλειάς του. Βέβαια, το τι θέλει να προωθήσει ο καθένας ή το πώς αντιλαμβάνεται την προώθηση, είναι άλλη υπόθεση…
«Κοίταξε, για κάποια συγκεκριμένη δουλειά που έχω στο μυαλό μου, όλα αυτά τα μαγιό και τα οπίσθια ανεβάζουν πολύ το κασέ, είναι η αλήθεια. Αλλά δεν έχουν σχέση με την ιδιότητα του φωτογράφιζα μενού. Εντάξει, μπορεί να ξέρουν οι ίδιοι καλύτερα… Αν, τώρα, κάτι τέτοιο μπορεί να σου εξασφαλίσει είτε σε μια θέση στο δημοτικό συμβούλιο, είτε στη δημαρχία, είτε στην περιφέρεια… αυτό είναι ξεπεσμός όλων αυτών των θεσμών!»

Βλέπετε να πάσχουμε ως κοινωνία από αυτό;
«Εντελώς! Είναι ξεπεσμός των αξιών! Δεν μπορεί, δηλαδή το κριτήριο να είναι πόσα likes έχεις… Αυτή είναι, λοιπόν, η αξία του 11ου αιώνα πια; Εγώ αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ. Και το πολεμώ – είτε μέσα από μια συνέντευξη, είτε με τη στάση μου»

Είστε απόλυτα αρνητικός ως προς το θέμα των κοινωνικών δικτύων; Ή μήπως η χρήση τους είναι το πρόβλημα, και όχι τα κοινωνικά δίκτυα αυτά καθ’ εαυτά;
«Η χρήση τους! Αλλά ουδέν… καλόν αμιγές κακού. Δεν μπορείς να έχεις μόνο τη μία πλευρά, θα έχεις και την άλλη. Γι’ αυτό και όλες οι συζητήσεις μας καταλήγουν στην παιδεία. Εάν αυτός ο… κώλος στο Instagram είχε λίγη περισσότερη παιδεία, ουσιαστική παιδεία, και λίγη αντίληψη της θεοποίησης της κατανάλωσης και του εξευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, δεν θα το έκανε. Εντάξει, εγώ τα χαίρομαι πολύ όλα αυτά που βλέπω στο Instagram το σαν αγοράκι, αλλά…»

Εσείς έχετε Instagram;
«Όχι δεν έχω, αλλά δεν χρειάζεται κιόλας. Τα αναδημοσιεύουν όλα! Δεν έχω ούτε Instagram, ούτε προσωπικό προφίλ στο Facebook. Στο Facebook έχω μόνο μια σελίδα επαγγελματική, για να ανεβάζω τα των παραστάσεων»

Εντάξει, εδώ μπαίνει και η διαχείριση της χρήσης των social media, που λέγαμε…
«Εκείνο που χαίρομαι, πάντως, με τα social media είναι ότι, εκτός από το καλό ή κακό που έκαναν, εκθέτουν και το επίπεδο κάποιων κοινωνικών ομάδων, μέσα από τον τρόπο που απαντάνε ή συμμετέχουν σε μια συνομιλία. Ακόμη και από το πού επιλέγουν να κάνουν likes φαίνεται το πνευματικό και το κοινωνικό τους επίπεδο, η αισθητική τους», λέει ο ηθοποιός στο Plan B.

Πηγή:gossip-tv.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours