Τσιόδρας ανακοίνωση σήμερα για νέα κρούσματα στην Ελλάδα: Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για θέματα που αφορούν την πανδημία ενημερώνει τους Έλληνες πολίτες για τα νέα κρούσματα στη χώρα.

Τσιόδρας ανακοίνωση σήμερα για νέα κρούσματα στην Ελλάδα: Συνεπής στο καθιερωμένο ραντεβού με τους Έλληνες πολίτες, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για θέματα που αφορούν την πανδημία, Σωτήρης Τσιόδρας ενημερώνει το κοινό για τα νέα κρούσματα του ιού στη χώρα. Μαζί του όπως πάντα ο υφυποργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος με τη σειρά του θα αναφέρει τα μέτρα που θα πρέπει να τηρούνται για τον περιορισμό του κινδύνου.

Το πρώτο θύμα του κορωνοϊού σε Λάρισα και Θεσσαλία είναι 50χρονος Ρομά που έχασε σήμερα την μάχη. Ο 50χρονος διαγνώστηκε με τον ιό και αρχικά νοσηλεύτηκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Η κατάστασή του επιδεινώθηκε και εισήχθη στην ΜΕΘ, όπου κατέληξε σήμερα.

Οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα φτάνουν τους 146. Νωρίτερα το πρωί κατέληξε ακόμη μία ηλικιωμένη στη χώρα μας, λόγω κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, υπέκυψε μία 88χρονη που νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο «Αττικόν». Σύμφωνα με τις πληροφορίες η ηλικιωμένη νοσηλευόταν αποσωληνωμένη στη ΜΕΘ και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Την Κυριακή το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε έξι νέα κρούσματα στην Ελλάδα:

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση από τον λοιμωξιολόγο και διευθυντή Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, υποπτέραρχο Δημήτρη Χατζηγεωργίου, που αντικατέστησε για μια ημέρα τον Σωτήρη Τσιόδρα τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας είναι 6 ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον ιό σε 2.626.

Σύμφωνα με την ενημέρωση σημειώθηκαν τα εξής:

  • 37 είναι διασωληνωμένοι
  • 2.626 είναι συνολικά τα κρούσματα εκ των οποίων το 55,4% είναι άνδρες
  • 595 κρούσματα θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι
  • 1.303 είναι σχετιζόμενα με γνωστό κρούσμα.
  • Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη, ενώ οκτώ εξ αυτών είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
  • 78 άνθρωποι έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ, ενώ από το σύνολο των θανόντων οι 38 είναι γυναίκες.

TSIODRAS-1200x800

Σωτήρης Τσιόδρας: Κρίσιμες οι επόμενες 15 ημέρες – Λιγότερος κίνδυνος αν τηρούμε τα μέτρα υγιεινής

Κρίσιμες χαρακτήρισε ο Σωτήρης Τσιόδρας τις επόμενες 15 ημέρες, όσον αφορά τον έλεγχο της επιδημίας, και συγκεκριμένα ανέφερε ότι «αν συνεχίσουμε να θεωρούμε τους εαυτούς μας ως δυνητικά φορείς του κορωνοϊού και συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα υγιεινής των χεριών και όσα αφορούν τις αποστάσεις και εάν περιορίσουμε με τη θέληση μας τις πολλές επαφές μας, τις συναθροίσεις μας σε χώρους συνωστισμού, θα έχουμε λιγότερο κίνδυνο αναζωπύρωσης και ευρείας διασποράς από τη Δευτέρα που θα αυξηθούν οι επαφές».

Είναι σημαντικό να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση και να διαγιγνώσκονται έγκαιρα οι νέες περιπτώσεις της νόσου με τον αυξημένο εργαστηριακό έλεγχο και την άμεση παρέμβαση με την ιχνηλάτηση των επαφών από τα νέα περιστατικά, επισήμανε. «Ακόμη δεν έχουμε όλες τις απαντήσεις θα συνεχίσουμε να επιτηρούμε καθημερινά την εικόνα της νόσου και αν χρειαστεί να παρεμβαίνουμε, θα παρεμβαίνουμε για να ελεγχθεί η επιδημία» πριν αυτή λάβει διαστάσεις, τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

tsiodras-2-1200x800

Ερωτηθείς για το τι θα καθορίσει ένα νέο lockdown, είπε ότι αυτό θα είναι ο ενεργός παραγωγικός αριθμός R0 «που αυτή τη στιγμή είναι πολύ κάτω από 1», όπως εξήγησε και προσέθεσε ότι θα χρησιμοποιηθούν και άλλοι δείκτες στην πορεία για την εκτίμηση της επιδημίας, οι οποίοι σχετίζονται με τις αντοχές του συστήματος Υγείας.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours

You May Also Like: