Το «Σίσα» των φτωχών: Κοκτέιλ με 3 ευρώ σπέρνει το θάνατο στο Κέντρο της Αθήνας! [vid]

Πρόκειται για το γνωστό ναρκωτικό «σίσα», του οποίου τα συστατικά περιλαμβάνουν οξέα μπαταρίας και μεθαμφεταμίνη. Ονομάζεται «κοκαΐνη των φτωχών», διότι –όπως λένε αστυνομικές πηγές- «όσοι δεν έχουν λεφτά για κοκαΐνη ή ηρωίνη στην Ελλάδα, καταφεύγουν στο σίσα». Ενδεικτικό είναι ότι μία δόση κοστίζει τρία ευρώ.

Το θανατηφόρο «κοκτέιλ» είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Αθήνα. Η παρασκευή του απαιτεί ειδικές γνώσεις, ενώ η χρήση του μπορεί να επιφέρει ακόμα και ακαριαίο θάνατο.

Η Δίωξη Ναρκωτικών κατάφερε «πλήγμα» σε ένα από τα κυκλώματα που διακινούσαν το περίφημο «σίσα» σε Μεταξουργείο και Κυψέλη. Πρόκειται για μία έρευνα που αποτελεί συνέχεια παλιότερης αστυνομικής επιχείρησης που είχε λάβει χώρα τον Οκτώβριο του 2019 για το ξήλωμα κυκλώματος με έδρα εγκαταλελειμμένο κτίριο απέναντι από την ΑΣΟΕΕ. Τότε πάνοπλοι αστυνομικοί είχαν κάνει έφοδο σε οίκημα που ανήκει σε οικογένεια που διαμένει στο Λονδίνο και βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πατησίων και Αντωνιάδου. Ο χώρος είχε μετατραπεί σε κρησφύγετο κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών.

Κατά την έρευνα οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο πιστόλια των 9 και 22 χιλιοστών, περίπου ένα κιλό ηρωίνης και μικρότερες ποσότητες κοκαΐνης, χασίς και χαπιών έκσταση.

Η συνέχεια της έρευνας του 2019 ήρθε από τη Δίωξη Ναρκωτικών την περασμένη Παρασκευή, όταν συνελήφθησαν τρεις Αφγανοί και μία Ρουμάνα σε Κυψέλη, Άγιο Παντελεήμονα, Αιγάλεω και Περιστέρι. Στο Αιγάλεω εντοπίστηκε και η «καβάτζα» της εγκληματικής οργάνωσης, που ήταν ένα αυτοκίνητο γεμάτο ναρκωτικά. Το αυτοκίνητο αυτό λειτουργούσε σαν μία «κινητή αποθήκη», που μεταφερόταν ανάλογα με τις «ανάγκες» των διακινητών. Μάλιστα, το αυτοκίνητο αυτό άλλαζε διαρκώς θέσεις για να μην εντοπίζεται από τις Αρχές. Η δεύτερη «καβάτζα» της οργάνωσης ήταν χώρος στην περιοχή της Κυψέλης. Οι πρώτες ύλες για τα ναρκωτικά προέρχονταν από το εξωτερικό, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει το κατά πόσο το κύκλωμα διατηρούσε εργαστήριο στην Αθήνα.

Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι η επιχείρηση που έγινε αποτελεί ένα «δυνατό χτύπημα στις πιάτσες του σίσα, στις οποίες εκατοντάδες χρήστες συγκεντρώνονται για να αγοράσουν το θανατηφόρο μίγμα έναντι τριών ευρώ. Άλλες φορές χρήστες κάνουν ‘ρεφενέ’ για να αγοράσουν από κοινού σίσα, βάζοντας ο καθένας από ένα, δύο ή τρία ευρώ».

Οι συλληφθέντες πέρασαν το Σάββατο το κατώφλι του Εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, κατασχέθηκαν:

11.443 γραμμ. κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης
12.380 γραμμ. ηρωίνης
194 γραμμ. κοκαΐνης
18 γραμμ. οπίου
4 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης
2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
4.300 ευρώ και
4 ζυγαριές ακριβείας.
Τα παράνομα κέρδη της οργάνωσης υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις 250.000 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:
«Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας.

Συνελήφθησαν την 28-5-2021, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε Κυψέλη, Άγιο Παντελεήμονα, Αιγάλεω και Περιστέρι, -4- αλλοδαποί μέλη της οργάνωσης, τρεις άνδρες ηλικίας 21, 29 και 32 ετών και 36χρονη γυναίκα. Συνελήφθησαν επίσης -2- άτομα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Για την πιστοποίηση και αποκάλυψη της εγκληματικής τους δράσης, προηγήθηκε αστυνομική έρευνα με εξακριβώσεις και διασταυρώσεις στοιχείων και δημιουργία “προφίλ” των εμπλεκομένων.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας αποκαλύφθηκε ο ρόλος του 29χρονου στην διεύθυνση της οργάνωσης καθώς και στην ανεύρεση και προμήθεια τω ναρκωτικών ουσιών, του 21χρονου και του 32χρονου στην αποθήκευση, φύλαξη και διακίνηση και της 36χρονης στην αποθήκευση, φύλαξη και μεταφορά των ναρκωτικών.

Χαρακτηριστικό της δράσης της οργάνωσης αποτελεί η διακίνηση διαφόρων ειδών ναρκωτικών, η χρήση πολλών χώρων για την απόκρυψη των ναρκωτικών σε διάφορες περιοχές της Αττικής, καθώς και η χρήση Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου ως κινητός χώρος αποθήκευσης (καβάτζα).

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Πηγή:europost.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours