Πώς απάντησε ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρι Πάιατ στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, για την ανάρτησή του σχετικά με την ελληνική ΑΟΖ

Με ένα αιχμηρό σχόλιο απάντησε ο Αμερικανός Πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ στον δημοσιογράφο, Νίκο Χατζηνικολάου, για ανάρτησή του σχετικά με τα ελληνοτουρκικά και τα όσα ανέφερε ο κ. Πάιατ την Πέμπτη από την Αλεξανδρούπολη, για τα νησιά, την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα.

Ο Αμερικανός Πρέσβης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “το Καστελλόριζο έχει υφαλοκρηπίδα και δικαιώματα ΑΟΖ”, ενώ σχολιάζοντας την αναφορά του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε “αμφισβητούμενα νερά“, υπογράμμισε :”Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι ο όρος ‘αμφισβητούμενα’ αναφέρεται απλώς σε περιοχές όπου περισσότερες από μία χώρες προβάλλουν θαλάσσιες διεκδικήσεις”.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου, σχολιάζοντας αυτά τα λόγια, έγραψε στο twitter: “Ενημερώστε επειγόντως τους προϊσταμένους σας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ”, και λίγο αργότερα πρόσθεσε: “Αμφισβητούμενα ύδατα λέει η ανακοίνωση του υπουργείο σας των Εξωτερικών. Η τουρκική Navtex αναφέρεται και σε τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας… Πώς ακριβώς αμφισβητούνται αυτά;”.

ΤΟΥΙΤ

123

Αυτές οι αναρτήσεις προκάλεσαν την αντίδραση του Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος έσπευσε να απαντήσει στον δημοσιογράφο, σε αιχμηρό τόνο: “Να είστε σίγουρος ότι οι απόψεις μου αντιπροσωπεύουν τις επίσημες θέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ως Πρέσβης δεν ενεργώ ανεξάρτητα. Όταν μιλάω, μιλάω για τις ΗΠΑ”.

τουιτ

“Οι δικές σας θέσεις κύριε Πρέσβη είναι δίκαιες,καθαρές και ενισχύουν τη διεθνή νομιμότητα. Ευχόμαστε να υιοθετηθούν πλήρως και χωρίς ‘αστερίσκους’ από την αμερικανική κυβέρνηση. Η ελληνική υφαλοκρηπίδα δεν είναι… ‘διαφιλονικούμενη‘”, απάντησε ο δημοσιογράφος.

ΤΟΥΙΤ

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours