Τέλος η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους – Πότε η ανακοίνωση

Τέλος η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους και μάλιστα σύντομα, ακόμη και από την 1η Ιουλίου. Την Πέμπτη ή την Παρασκευή η επίσημη ανακοίνωση.

Η υποχρεωτική μάσκα σε εξωτερικούς χώρους τελειώνει. Οι επίσημες ανακοινώσεις για το τέλος της μάσκας έρχονται μέσα στις επόμενες μέρες την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του iEidiseis.gr, την Πέμπτη η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα αποφασίσει για τη μάσκα σε εξωτερικούς χώρους και θα κάνει την εισήγησή της στην κυβέρνηση.

Όλα δείχνουν ότι μπαίνει τέλος και θα υπάρχουν μόνο συστάσεις.

Ειδικότερα, την Πέμπτη οι λοιμωξιολόγοι θα κάνουν την τελική τους εισήγηση στην κυβέρνηση. Οι ανακοινώσεις για τη μάσκα αναμένονται την ίδια μέρα ή το αργότερο την Παρασκευή.

Χρονικά η άρση του μέτρου φαίνεται να τοποθετείται για 1η Ιουλίου.

Θα υπάρχουν όμως και συστάσεις. Συστάσεις για χρήση της μάσκας, ακόμα και έξω, αν στο σημείο υπάρχει πολύς κόσμος. Εννοείται ότι θα συνεχίσει να είναι υποχρεωτική σε λεωφορεία και Μετρό.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση πριν από λίγο, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, είπε χαρακτηριστικά:

«Όλοι ελπίζουμε πως βρισκόμαστε κοντά σε αυτό. Αυτή είναι μια απόφαση που θα λάβουν οι ειδικοί. Εντός της εβδομάδας θα συζητηθεί το θέμα στην Επιτροπή των ειδικών».

«Όχι» από Αθηνά Λινού και Παγώνη

Την ώρα που έχει ανοίξει για τα καλά η συζήτηση ειδικά για τους πλήρως εμβολιασμένους, μετά και τις σχετικές δηλώσεις του Παναγιώτη Αρκουμανέα, η Αθηνά Λινού δηλώνει αντίθετη.

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ προτείνει «να μην βγάλουν τις μάσκες οι εμβολιασμένοι στους εξωτερικούς χώρους», καθώς όπως είπε ο ιός ακόμα μεταδίδεται και τόνισε ότι «δεν είναι ξεκάθαρο κατά πόσο τα εμβόλια καλύπτουν τις νέες μεταλλάξεις και επιπλέον ότι μπορεί εγώ να είμαι εμβολιασμένη, αλλά μπορώ να μεταδώσω τον ιό. Στο Ισραήλ είχαν επιδημίες σε σχολεία και αναγκάζονται να φορέσουν ξανά τις μάσκες. Τα παιδιά τους, όπως και τα δικά μας παιδιά, είναι ανεμβολίαστα».

Αρνητική εμφανίστηκε και η Ματίνα Παγώνη.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours