Θέμα στη Βουλή η αύξηση των τιμών σε προϊόντα βασικής διατροφής στα σούπερ μάρκετ. Για «αρπαχτές» και «τιμωρία» μίλησε ο Γεωργιάδης.

Στην παρατήρηση που έθεσε στον Άδωνι Γεωργιάδη ο ειδικός αγορητής του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, ότι «από την ημέρα που ξεκίνησε το δεύτερο lockdown, έχουμε συνεχείς ανατιμήσεις των σούπερ μάρκετ σε βασικά είδη διατροφής, όπως καταγράφεται από το Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου», απάντησε ο κ. Γεωργιάδης.

Όπως είπε ο υπουργός «πιστεύω ότι η συμπεριφορά των καταναλωτών μπορεί να επηρεάσει τις τιμές προς τα κάτω. Εμείς θα κάνουμε ελέγχους για τις τιμές. Είναι προφανές ότι εκεί που υπάρχουν υπερβολικές αυξήσεις θα ζητήσουμε και λόγο». Επισήμανε παράλληλα, πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει διατίμηση στα προϊόντα και πρόσθεσε:

«Ξεκαθαρίζω ότι είμαστε εδώ και παρακολουθούμε το φαινόμενο. Και θέλω να στείλω ένα μήνυμα στην αγορά. Δεν πρέπει κανένας τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνονται για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας να σκεφτεί ότι πρέπει να τα αξιοποιήσει για να κάνει αρπαχτές. Αυτό θα είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί. Θα λάβουμε κάθε αναγκαίο μέτρο για να το εμποδίσουμε και θα τιμωρήσουμε πάρα πολύ αυτούς που το κάνουν, οι οποίοι θα δείξουν ότι δεν έχουν την παραμικρή συναίσθηση των ευθυνών, που όλοι έχουμε, έναντι του ελληνικού λαού, σε μια πολύ δύσκολη στιγμή».

Αναφορικά πάντως με τις εξελίξεις των τιμών του δεκάμηνου, ο υπουργός σημείωσε, ότι από τα στοιχεία προκύπτει ότι «το ρύζι έχει ανέβει 2,60%, τα ζυμαρικά έχουν πέσει μείον 0,30%, οι σερβιέτες μείον 0,10%, τα καλλυντικά έχουν ανέβει 0,20%, τα χαρτιά υγείας έχουν ανέβει 3,70%, τα τυροκομικά έχουν πέσει 3,50%, τα λαχανικά έχουν πέσει μείον 7%, το νωπό κρέας έχει πέσει μείον 3,5%. Αυτό είναι το 10μηνο πριν την καραντίνα, το ξεκαθαρίζω. Ο καφές έχει ανέβει 1,70%, τα δημητριακά είναι μείον 1,60%, τα ψάρια είναι 0,5% πάνω, το λάδι είναι μείον 8,40%, τα βούτυρα μείον 3,50% και τα γιαούρτια μείον 0,10%» και σημείωσε πως «σε γενικές γραμμές, το δεκάμηνο αυτό είναι πτωτική η τάση των τιμών και όχι ανοδική».

(Πηγή ΑΠΕ)

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours