Πληροφορίες για τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών στην Αττική  έδωσε η γενική γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του υπουργείου Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη.

Η κ. Χαραλαμπογιάννη ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το κοινό θα εξυπηρετείται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και μετά από ραντεβού. Θα λειτουργούν μόνο με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό.

Απαραίτητη θα είναι η κατάρτιση πλάνου εργασιών αλλά και σχέδιο δράσης σε περίπτωση κρουσμάτων. Οι ομάδες αυξημένου κινδύνου προστατεύονται με άδεια και τηλεργασία.

Η τηλεργασία είναι υποχρεωτική στο μέγιστο δυνατό ποσοστό ενώ για το προσωπικό που δεν δύναται να δουλέψει με τηλεργασία υπάρχει η δυνατότητα για εκ περιτροπή αυτοπρόσωπη παρουσία στην εργασία.

Η μετακίνηση για αυτοπρόσωπη εργασία γίνεται με αστυνομική ταυτότητα και σχετική βεβαίωση κίνησης. Θα υπάρχουν τρία ωράρια προσέλευσης στις 7, 8 και 9 και αποχώρησης στις 3, 4 και 5.

Διευκολύνσεις για γονείς με παιδιά έως την τρίτη γυμνασίου με την παροχή μεταξύ άλλων  εξ αποστάσεως εργασίας, μειωμένο ωράριο έως 25% ημερησίως και τη χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours