Μόσιαλος για κορονοϊό: Η πλήρης κανονικότητα στην Ελλάδα μόνο με εμβόλιο ή θεραπεία (vid)

Σύμφωνα με τον Ηλία Μόσιαλο η Ελλάδα θα επανέλθει στην πλήρη κανονικότητα της μόνο εάν βρεθεί εμβόλιο κατά του κορονοϊού ή θεραπεία.

Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας σε διεθνείς οργανισμούς για την πανδημία παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open και τη Νίκη Λυμπεράκη όπου μεταξύ άλλων ανέφερε πως ήδη υπάρχει πλήρες σχέδιο επαναφοράς της χώρας στη μερική κανονικότητα το οποίο βρίσκεται υπό επεξεργασία.

«Στην Ελλάδα αρχίζουμε να επεξεργαζόμαστε ένα πλήρες σχέδιο επαναφοράς στη μερική κανονικότητα. Δεν πρόκειται να υπάρχει επαναφορά σε πλήρη κανονικότητα, όπως την ξέραμε μέχρι περίπου τα τέλη Φεβρουαρίου, που δεν υπήρχαν περιορισμοί στις μετακινήσεις και υπήρχε πλήρης προσωπική και οικονομική δραστηριότητα» είπε ο κ.Μόσιαλος.

Ερωτηθείς για το μέχρι πότε η Ελλάδα θα βρίσκεται σε καθεστώς μερικής κανονικότητας απάντησε πως αυτό θα γίνει μόνο εάν βρεθεί αποτελεσματική θεραπεία ή το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

«Μια θεραπεία, όμως, που θα είναι εξαιρετικά αποτελεσματική, που θα μπορέσει να βοηθήσει όλους όσοι θα πάσχουν από τον κορονοϊό. Πιστεύω ότι όταν θα έχουμε μια καλή θεραπεία – πιθανώς αυτό να μας βοηθήσει σαν το πρώτο φαρμακολογικό μέτρο αντιμετώπισης του κορονοϊού. Μόνο με το εμβόλιο θα μπορέσουμε να εξαλείψουμε τον κορονοϊό», τόνισε ο κ. Μόσιαλος.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως: «Θα εκτιμήσουμε πού βρισκόμαστε τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου και από εκεί θα κρίνουμε. Θα συγκρίνουμε και τα αποτελέσματα στις άλλες χώρες και θα αποφασίσουμε πώς θα πράξουμε».

Αναφορικά με τις ευπαθείς ομάδες ο κ. Μόσιαλος σημείωσε πως στόχος είναι να προστατευτούν και πως οι περιορισμοί για αυτές τις ομάδες δεν θα αρθούν κατευθείαν, γιατί αυτές είναι οι πιο ευάλωτες ομάδες.

«Είμαι σπίτι 34 μέρες – Θα μείνω άλλες 150 μέσα»

Μιλώντας για τη σύσταση του Υπουργείου Υγείας «Μένουμε σπίτι», ο κ. Μόσιαλος τόνισε ότι βρίσκεται στο σπίτι του εδώ και 34 ημέρες και δεν θα βγει έξω για άλλες 150 μέρες γιατί όπως είπε, μέλος της οικογένειάς του έχει κάνει μεταμόσχευση νεφρού και αν βγει έξω, κολλήσει κορονοϊό και τον φέρει μέσα στο σπίτι, θα είναι πολύ επικίνδυνο. «Είναι δύσκολο αλλά θα το ξεπεράσουμε», τόνισε.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours