Οι αστυνομικοί που συνέλαβαν τον πορτοφολά σε σταθμό του ΗΣΑΠ ήταν εκεί στο πλαίσιο ειδικού σχεδίου της ΕΛ.ΑΣ.

Σε εφαρμογή έχει τεθεί το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας, με την κωδική ονομασία «Αριάδνη», για τη φύλαξη των συρμών και των σταθμών του Μετρό και του ΗΣΑΠ.

Το σχέδιο περιλαμβάνει και τη συμμετοχή αθέατων αστυνομικών. Δηλαδή αντρών με πολιτικά που φαίνονται εξωτερικά ως απλοί επιβάτες, ενώ στην πραγματικότητα έχουν τις «κεραίες» τους ανοιχτές για τη σύλληψη «πορτοφολάδων».

Δύο από αυτούς τους μυστικούς αστυνομικούς πέρασαν χειροπέδες σε έναν 35χρονο Πακιστανό, ο οποίος στις 12.00 το μεσημέρι της Τετάρτης επιχείρησε να ληστέψει μία γυναίκα στην αποβάθρα του Ηλεκτρικού στο Μοναστηράκι.

Μάλιστα, δεν δίστασε να την χτυπήσει άγρια όταν αυτή αντιλήφθηκε ότι επιχειρεί να της ανοίξει μία τσάντα πλάτης που φορούσε και να της αρπάξει και ένα τσαντάκι μέσης.

Για κακή του τύχη, σε συρμό που εκείνη την ώρα έμπαινε στην αποβάθρα βρίσκονταν δύο αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, άκουσαν τις φωνές, όρμησαν πάνω και κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να του περάσουν χειροπέδες, παρότι αντιστάθηκε σθεναρά.

Στη συνέχεια, ο επίδοξος ληστής οδηγήθηκε στο τοπικό Τμήμα Ασφαλείας για τον σχηματισμό δικογραφίας.

Η παρουσία των δύο αστυνομικών στο σημείο του συμβάντος μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδίου «Αριάδνη» για την φύλαξη από «μυστικούς» άνδρες και γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. των σταθμών Μετρό και Ηλεκτρικού και την αντιμετώπιση –μεταξύ άλλων- τέτοιου περιστατικού.

Άμεσα στο Μοναστηράκι βρέθηκε και ο επόπτης βάρδιας της «Αριάδνης», για να επιληφθεί των διαδικασιών.

Το συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο εκπονήθηκε μετά τον άγριο ξυλοδαρμό υπαλλήλου της ΣΤΑΣΥ από δύο ανήλικα αδέρφια και περιλαμβάνει 136 φανερούς και «μυστικούς» αστυνομικούς για τη φρούρηση του δικτύου 64 σταθμών του Μετρό και του ΗΣΑΠ.

Πηγή:newsbomb.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours