Προσβάλει την απόφαση του ΕΟΠΥΥ η οικογένεια της 8χρονης Αλεξίας. Ο οργανισμός είχε πει “όχι” σε μεταφορά της σε κέντρο στο εξωτερικό. Το άτυχο κοριτσάκι είχε δεχτεί αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι το Πάσχα.

Να προσβάλλουν την απόφαση του ΕΟΠΥΥ η οποία απορρίπτει το αίτημα της οικογένειας της οκτάχρονης Αλεξίας για μεταφορά της σε κέντρο αποκατάστασης στο εξωτερικό, αποφάσισαν οι γονείς του άτυχου κοριτσιού που ανήμερα του Πάσχα δέχθηκε αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, τη Δευτέρα πρόκειται να γίνει ένσταση κατά της απόφασης του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να επανεξεταστεί το αίτημα της οικογένειας για μετακίνηση του κοριτσιού σε κέντρο της Γερμανίας, το οποίο σύμφωνα με τους γιατρούς είναι το πλέον κατάλληλο για την περίπτωσή της.

Την προσεχή Δευτέρα, όπως πληροφορείται το newsit.gr ο συνήγορος της Οικογένειας της οκτάχρονης θα συζητήσει με τους θεράποντες ιατρούς της στο νοσοκομείο Παίδων όπου το κορίτσι νοσηλεύεται τους τελευταίους περίπου έξι μήνες προκειμένου και ο ίδιος να σχηματίσει άποψη για την ανάγκη μεταφοράς της μικρής Αλεξίας στο εξωτερικό.

Η απόρριψη του αιτήματος

Υπενθυμίζεται ότι μόλις της περασμένη Τετάρτη ο ΕΟΠΥΥ απέρριψε το αίτημα για μεταφορά της Αλεξίας στη Γερμανία. Αντιθέτως αποφάσισε να συνεχίσει το κορίτσι την αποθεραπεία του στην Ελλάδα και συγκεκριμένα σε κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα. Σύμφωνα με την απόφαση το κόστος της αποθεραπείας πρόκειται να καλύψει εξ ολοκλήρου ο ΕΟΠΥΥ. Πάντως, σύμφωνα τους γονείς του κοριτσιού, το κόστος για την αποθεραπεία σε κέντρο αποκατάστασης της Γερμανία για διάστημα πεντέμισι μηνών ανέρχεται στο ποσό των 90.000 ευρώ.

Μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης του ΕΟΠΥΥ, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είχε δηλώσει ότι «το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση έχει πρώτα από όλα ανθρώπινο πρόσωπο, για όλα τα περιστατικά τα οποία έρχονται στον ΕΟΠΥΥ και στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, το οποίο έχει έναν επιστημονικό ρόλο. Κορυφαίοι Έλληνες επιστήμονες απαρτίζουν το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο και παίρνονται αποφάσεις για την ενδεδειγμένη θεραπεία στα πολλά περιστατικά τα οποία προκύπτουν, πάντα όμως με ανθρώπινο πρόσωπο και επιστημοσύνη. Παίρνονται αποφάσεις με βάση, προφανώς πάντα, επιστημονικά στοιχεία και με γνώμονα την θεραπεία των ασθενών».

«Δέχθηκα τον πατέρα και μίλησα μαζί του. Το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι θα καλύψει πλήρως την αποθεραπεία αυτού του παιδιού, σε κέντρο αποκατάστασης στην χώρα μας. Νομίζω ότι πρέπει να στηρίξουμε και τους Έλληνες επιστήμονες και τα ελληνικά κέντρα αποκατάστασης, πάντα επαναλαμβάνω με τεκμηριωμένους επιστημονικά όρους και με γνώμονα την αποκατάσταση και την θεραπεία του παιδιού και του κάθε παιδιού» είχε προσθέσει για να καταλήξει: «εδώ είμαστε ως υπουργείο Υγείας για να ακούσουμε και να αγκαλιάσουμε και να προσπαθήσουμε να φροντίσουμε όλο τον κόσμο, όλα τα περιστατικά τα οποία μπορεί να προκύπτουν, επαναλαμβάνω πάντα με γνώμονα τον ανθρωπισμό και το συναίσθημα, αλλά σεβόμενοι και τους Έλληνες επιστήμονες και τις αποφάσεις τις οποίες παίρνουν».

Πηγή:newsit.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours

You May Also Like: