Μεγάλος Περίπατος: Το φιάσκο του Δήμου Αθηναίων που κόστισε 2 εκατομμύρια ευρώ

Μεγάλος Περίπατος: “Βγήκε και δεν βγήκε” δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης

Tο πρότζεκτ του Μεγάλου Περιπάτου αποδεικνύεται ένα μεγάλο φιάσκο για το  που κόστισε 2 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί σε άλλους τομείς. Το πλάνο ήθελε τους δρόμους του κέντρου να μικραίνουν, να ομορφαίνουν με εξωτικά δένδρα και φυτά προκειμένου να υπάρχει περισσότερος χώρος για τους πολίτες.

Αυτό το εγχείρημα ξεκίνησε παρά τις πολλές αντιδράσεις. Οι λωρίδες στην Πανεπιστημίου και το Σύνταγμα απέκτησαν χρώματα για να ξεχωρίζουν, ενώ τοποθετήθηκαν μεγάλοι φοίνικες και ζαρντινιέρες. Υπολογίζεται ότι το συνολικό κόστος του έργου έφτασε τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις αντιδράσεις ο  συνέχιζε να στηρίζει την επιλογή του.

Όπως φαίνεται στο infographic του Pagenews:

  • τα χρώματα και η σήμανση κόστησαν 849.514 ευρώ,
  • μπήκαν 570 ορθογωνικές ζαρντινιέρες από λαμαρίνα, με διαστάσεις 1,5 επί 0,5 μέτρο και ύψος 50 εκατοστά με κόστος 506,55 η καθεμία.
  • τοποθετήθηκαν 22 ζαρντινιέρες «φοίνικας» με διαστάσεις 3 επί 3 μέτρα και ύψος 1 μέτρο με κόστος 4605 η κάθεμια.
  • 3 κυκλικές ζαρντινιέρες με διάμετρο 3,5 μέτρα με κόστος 3.684 η κάθεμια.
  • 2 κυκλικές ζαρντινιέρες με διάμετρο 2,5 μέτρα με κόστος 3407,70.
  • 41 κυκλικές ζαρντινιέρες με διάμετρο 1,5 μέτρα με κόστος 1473,60 ανά τεμάχιο.
  • 5 περιμετρικά παγκάκια για κυκλικές ζαρντινιέρες με κόστος 5249,70.
  • 50 ποδηλατοστάτες από μεταλλικό Inox σωλήνα σε σχήμα σπιράλ με κόστος 359,19 ευρώ ανά τεμάχιο.
  • ενώ φυτεύτηκαν 12793 θάμνοι και ποώδη φυτά.

svg%3E

Κι όλα τα παραπάνω για να βγει πριν από λίγες ημέρες ο δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης και να παραδεχτεί σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι το έργο «βγήκε και δεν βγήκε». Την ίδια ώρα αποκάλυψε ότι μέσα στο 2021 θα γίνουν νέες εργασίες προκειμένου να αλλάξει η μορφή της Πανεπιστημίου.

«Ξεχάστε την Πανεπιστημίου όπως την ξέρατε. Πάμε για κάτι καινούριο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του . «Εχω φάει πάρα πολύ «ξύλο» για τον Μεγάλο Περίπατο», επανέλαβε ο δήμαρχος Αθηναίων που. Στη συνέχεια θέλοντας να κατευνάσει τις αντιδράσεις υποστήριξε ότι ήταν ένα έργο πιλοτικό και προσωρινό, «ώστε να δούμε, πώς θα λειτουργήσει».

Κώστας Ζαχαριάδης: «Περίπατος στις πλάτες των πολιτών». Σφοδρή επίθεση στον Δήμαρχο Αθηναίων, με αφορμή τις παλινωδίες για τον Μεγάλο

Περίπατο, εξαπέλυσε ο βουλευτής Βορείου τομέα Αθηνών και Τομεάρχης Εσωτερικών του  ΠΣ Κώστας Ζαχαριάδης. Ο κ. Ζαχαριάδης σε δήλωσή του αναφέρει: «Μεγάλος περίπατος, μεγάλο φιάσκο, μεγάλη σπατάλη. Με έκπληξη ακούσαμε χθες τον κ. Μπακογιάννη να ομολογεί με αφοπλιστική άνεση πως ο μεγάλος περίπατος στην καρδιά της Αθήνας ήταν ένα πείραμα, που «βγήκε και δεν βγήκε», καλώντας τους πολίτες της πόλης να «ξεχάσουν την οδό Πανεπιστημίου» όπως την ήξεραν. svg%3E

Με απλά λόγια, ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε με ειλικρίνεια πως σε καιρό πανδημίας, χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο, σπατάλησε 2 εκατομμύρια ευρώ!!! και προκάλεσε για τρεις ολόκληρους μήνες απίστευτη ταλαιπωρία σε εκατοντάδες χιλιάδες οδηγούς που διέρχονται από το κέντρο για ένα πιλοτικό πρόγραμμα, για μία «προσομοίωση» που δεν πήγε καλά επειδή, μεταξύ άλλων, «μια κάμπια έφαγε το γκαζόν».

Τα χρήματα αυτά, χρήματα του Ελληνικού λαού, έρχονται να προστεθούν:

  •  Στα 6 εκατ. ευρώ για τις ακατάλληλες μάσκες αλεξίπτωτα που μοιράστηκαν στα σχολεία.
  •  Στα 20 εκατ. ευρώ για τη «λίστα Πέτσα» για τα ΜΜΕ.
  •  Στα 500 χιλ. ευρώ για το πλωτό φράγμα του Αιγαίου που τελικά θα χρησιμοποιηθεί για «ασκήσεις απορρύπανσης».

Και όλα αυτά σε καιρό κρίσης και οικονομικής κατάρρευσης! Ο Μεγάλος Περίπατος της γαλάζιας α(χ)ριστείας θα ήταν αστείος, εάν δεν ήταν εξοργιστικός, καθώς γίνεται στις πλάτες και με τα χρήματα των πολιτών που ασφυκτιούν. Ντροπή»!

Πηγή:pagenews.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours