Αποτροπιασμό προκαλεί ακόμη μία κακοποίηση ζώου στη χώρα μας, αυτή την φορά εντός Αττικής, στην περιοχή της Νίκαιας.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα κακοποιήσεων στην Ελλάδα και λίγες μόλις ημέρες μετά τον 55χρονο υπάλληλο της ΔΕΗ που ακρωτηρίασε τον σκύλο του στα Χανιά.

Mετά από ειδοποίηση του Αστυνομικού Τμήματος Νίκαιας ασθενοφόρο του ΔΙΚΕΠΑΖ παρέλαβε βαρύτατα τραυματισμένο από μαχαίρι αδέσποτο ζώο.
Για την εξέλιξη του περιστατικού υπάρχει έντονο ενδιαφέρον του δημάρχου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης-Β με τον οποίο ο πρόεδρος του ΔΙΚΕΠΑΖ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης είναι σε συνεχή επικοινωνία
Οι κτηνίατροι και νοσηλευτές δίνουν μάχη στο χειρουργείο για την επιβιωση του άτυχου ζώου.
Η πρόγνωση είναι δύσκολη γιατί υπάρχει διάτρηση του πνεύμονα και βαρύτατη αιμορραγία.

Με βάση τις μαρτυρίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, ένας άνδρας μαχαίρωνε με μανία έναν λευκό σκύλο στη μέση του δρόμου. Ο δράστης βρισκόταν πεσμένος στην άσφαλτο, έχοντας κάνει κεφαλοκλείδωμα με το ένα του χέρι στον σκύλο και με το άλλο μαχαίρωνε το άτυχο ζώο στα πλευρά με το άτυχο ζώο να βρίσκεται σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Παράλληλα, άλλος ένας άντρας χτυπούσε το σκυλί στο κεφάλι με ένα σιδερένιο σκουπόξυλο.

σκύλος Νίκαια κακοποίηση

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της αστυνομίας οι οποίοι κατάφεραν να εντοπίσουν τον δράστη με το μαχαίρι και ακολούθησε αυτόφωρη διαδικασία. Σύμφωνα με γείτονες του φερόμενου δράστη το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει κατά καιρούς απειλήσει τους φιλόζωους κατοίκους της περιοχής ενώ έχει προβεί και σε μήνυση εις βάρος τους γιατί ταΐζουν τα αδέσποτα.

Το σκυλί έχει μεταφερθεί στο Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων σε κρίσιμη κατάσταση και χειρουργείται, ενώ ο φερόμενος ως δράστης έχει συλληφθεί με την διαδικασία του αυτοφώρου.

Χανιά: Το κτήνος που βασάνισε το σκύλο… εμφανίστηκε και δε μετανιώνει

Σοκ είχε προκαλέσει στα Χανιά η είδηση του βασανισμού ενός σκύλου με αποτρόπαιο τρόπο από το αφεντικό του, με εκείνον τελικά να εμφανίζεται και να μη δείχνει ιδιαίτερα μετανιωμένος.

Ο δράστης, κατά την διάρκεια της κατάθεσής του υποστήριξε ότι προχώρησε σε αυτή την πράξη για να «ηρεμήσει το σκυλί», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το ekriti.

Ήδη, στον δράστη έχει επιβληθεί χρηματική ποινή 30.000 ευρώ, ενώ η κατάθεσή του συμπεριλήφθηκε στον φάκελο της δικογραφίας που έχει ήδη σταλεί στον Εισαγγελέα Χανίων.

Ο άνδρας, λόγω της παρέλευσης του αυτοφώρου, αφέθηκε ελεύθερος σύμφωνα με το ekriti.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours