Κρούσματα σήμερα 26/10: Ραγδαία αύξηση νοσηλευμένων – Η κομβική ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Ανησυχία για τα νέα κρούσματα σήμερα αλλά και για την αύξηση των νοσηλευμένων. Κρίσιμη η αποψινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Επιπλέον 715 κρούσματα του νέου κορονοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα. Παράλληλα, ανακοίνωσε 7 νέους θανάτους.

Στα ύψη παραμένει η αγωνία για τα κρούσματα σήμερα, Δευτέρα, μετά και τη ραγδαία αύξηση του αριθμού των μολύνσεων του 24ώρου το τελευταίο διάστημα.

Η απότομη άνοδος των περιστατικών του ιού συνοδεύεται, δε, από εκτιμήσεις των επιστημόνων πως δεν αποκλείεται να δούμε και τετραψήφιο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων στο άμεσο μέλλον.

Ενδεικτική της τάσης επιδείνωσης της επιδημίας, πριν καν φτάσει ο «δύσκολος», κατά τους ειδικούς, χειμώνας, είναι και η εικόνα του πρώτου φθινοπωρινού μήνα, κατά τον οποίο καταγράφηκαν 8.362 νέοι φορείς του κορονοϊού.

Ωστόσο, από την 1η Οκτωβρίου μέχρι σήμερα έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί 12.239 περιπτώσεις, αριθμό που υπερβαίνει, δηλαδή, το σύνολο των θετικών διαγνώσεων του Σεπτεμβρίου.

Ο Οκτώβρης καταρρίπτει, όμως, «ρεκόρ» και σε ό,τι αφορά τους θανάτους, οι οποίοι, πλέον, είναι 10 κατά μέσο όρο ανά ημέρα.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν πως ραγδαία αυξάνονται και οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία. Εκτιμάται, συγκεκριμένα, πως οι ασθενείς με Covid-19 στα μέσα της περασμένης εβδομάδας ήταν 550 και ότι σήμερα έχουν αυξηθεί κατά 100.

Μάλιστα 84 εξ αυτών, κατά τη χθεσινή έκθεση του ΕΟΔΥ, είναι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ. Εξυπακούεται, βέβαια, πως όσο αυξάνεται ο αριθμός των εισαγωγών (σε απλές κλίνες) τόσο θα αυξάνεται ο αριθμός όσων βρίσκονται στις ΜΕΘ και, τελικά, όσων καταλήγουν, ειδικά αν η διασπορά του ιού επεκταθεί στην τρίτη ηλικία και ευπαθείς ομάδες.

Σε αυτό το πλαίσιο, η αποψινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, γύρω στις 18:00, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς τα υγειονομικά μεγέθη της ημερήσιας έκθεσης – και συνολικά η επιδημιολογική εικόνα της χώρας – καθορίζουν την επόμενη ημέρα της υγειονομικής κρίσης στη χώρα, καθώς το δεύτερο κύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα «καλπάζει», όπως όλα δείχνουν.

Πηγή:ieidiseis.gr

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours