Για τη λειτουργία των σχολείων εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, τις προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών αλλά και τις καταλήψεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, μίλησε το πρωί της Κυριακής (27/09) η υφυπουργός Παιδείας.

«Είναι πολύ δύσκολο το θέμα της σχολικής στέγης» επεσήμανε η Σοφία Ζαχαράκη η οποία φιλοξενήθηκε στον ΑΝΤ1, καθώς όπως είπε «είναι δύσκολο να βρεθούν επιπλέον σχολικές αίθουσες ώστε να είναι λιγότερα παιδιά σε κάθε τμήμα». Τόνισε δε, ότι το πρόβλημα με τον αυξημένο αριθμό μαθητών στα τμήματα παρατηρείται κυρίως στα αστικά κέντρα, ενώ στην περιφέρεια η εικόνα είναι καλύτερη.

Αναφερόμενη στο κυλιόμενο ωράριο η υφυπουργός διευκρίνισε ότι προς το παρόν δεν έχει συζητηθεί, ωστόσο είπε πως αν διαμορφωθούν οι συνθήκες λόγω κορονοϊού θα συζητηθεί. «Είναι ανοικτό το θέμα για κυλιόμενο ωράριο αν μας πουν οι ειδικοί», σημείωσ

Οι αναπληρωτές καθηγητές

Για τις προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών ώστε να καλυφθούν οι ελλείψεις στα σχολεία, η υφυπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι πρώτη φορά έχουν γίνει συνολικά 32.000 προσλήψεις αρχές Σεπτέμβρη. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι έχουν κατατεθεί δυο διατάξεις για την τρίτη φάση πρόσληψης εκπαιδευτικών τον Οκτώβριο, προκειμένου να καλυφθούν όλα τα κενά.

Πρόσθεσε δε, ότι μέχρι αύριο (28/09) στις 12 το μεσημέρι, οι αναπληρωτές που είναι εγγεγραμμένοι στους πίνακες μπορούν να δηλώνουν ενδιαφέρον για τριμηνιαίες κατ’ ελάχιστον συμβάσεις ώστε να είναι σε αναμονή για να καλυφθούν κενά που θα προκύψουν από απουσίες εκπαιδευτικών λόγω κορονοϊού.

Τέλος, σχετικά με τις καταλήψεις που είναι σε εξέλιξη σε δεκάδες σχολεία της επικράτειας, η κ. Ζαχαράκη σημείωσε πως στον διάλογο έχουν εμπλακεί ενεργά οι εκπαιδευτικοί, υπογραμμίζοντας ότι είναι σημαντικό όταν αντιπαραθέτουμε ορθά επιχειρήματα. Ανέφερε, επίσης, ότι υπάρχει μια εξομάλυνση ως προς το θέμα με τον κορονοϊό και περισσότερα παιδιά πηγαίνουν σχολείο. «Οι μάχες δίνονται με ανοιχτά σχολεία», τόνισε.

Πηγή: ΑΝΤ1

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours