Κορονοϊός: Αυτές είναι οι «κόκκινες» συνοικίες της Αθήνας

Στο «κόκκινο» παραμένει η Αττική όπου ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων των τελευταίων 24 ωρών ανήλθε σε 175. Κι αυτές είναι οι πιο επιβαρυμένες επιδημιολογικά γειτονιές της πρωτεύουσας.

Υψηλός εξακολουθεί να παραμένει ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων στην Αττική, όπως καταδεικνύουν και τα νεότερα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, οι μολύνσεις της COVID-19 στο Λεκανοπέδιο ανήλθαν σε 175 το τελευταίο 24ωρο – ενώ σταθερά τριψήφιος είναι ο αριθμός των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, στις «κόκκινες» συνοικίες της Αθήνας περιλαμβάνονται Κολωνάκι, Μοναστηράκι, Περιστέρι, Πειραιάς καθώς και η περιοχή του Συντάγματος.

Ωστόσο, επιβαρυμένο είναι το επιδημιολογικό φορτίο στην πλατεία Βικτωρίας, τον Άγιο Παντελεήμονα καθώς και την περιοχή της Ομόνοιας.

Μπαράζ rapid τεστ

Σήμερα, κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες, στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Θησείο.

Μεταξύ των 340 ελέγχων που διενεργήθηκαν, εντοπίστηκαν 8 θετικά δείγματα (έξι Έλληνες, δύο αλλοδαποί) με διάμεση ηλικία τα 21 έτη.

Αύριο Τρίτη, οι ειδικοί του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στην καρδιά της Αθήνας, στην πλατεία Συντάγματος, με στόχο τη διενέργεια χιλιάδων τεστ στους πολίτες που κινούνται στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Πηγή:sputniknews.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours