Νέα οδηγία για τη σωστή χρήση της μάσκας και την αποφυγή διασποράς του κοροναϊού δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα το υπ. Υγείας, και ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας, ανάρτησαν ένα σχέδιο στο οποίο απεικονίζονται οι 5 τρόποι με τους οποίους δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται οι μάσκες.

Στην ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Κικίλιας μαζί με το σχέδιο του υπουργείου αναφέρει: «Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη όταν χρησιμοποιούμε #μάσκα.

Φροντίζουμε να μην τα κάνουμε για να #μένουμε_ασφαλείς».

Η νέα οδηγία του υπ. Υγείας για τις μάσκες:

Δημοσιεύτηκε από Υπουργείο Υγείας στις Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020

Η οδηγία του υπουργείου Υγείας έρχεται λίγες ώρες μετά το «καμπανάκι» που σήμανε ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος για τους λανθασμένους τρόπους χρήσης της μάσκας.

Ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να κατεβάζουμε τη μάσκα στο πηγούνι μας. Κάτι που πολλοί το κάνουμε, είτε επειδή ζεσταινόμαστε, είτε επειδή θέλουμε να φάμε ή να πιούμε κάτι.

Η συνήθεια αυτή όμως κρύβει κινδύνους όπως επισημαίνει ο κ. Μόσιαλος.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, που συνοδεύεται από σχετική εικόνα, ο καθηγητής του LSE σημειώνει: «Η περιοχή κάτω από το πηγούνι και ο λαιμός μας εκτίθενται και αυτά σε ιούς. Τους ίδιους ιούς από τους οποίους προσπαθούμε να προστατευθούμε φορώντας τη μάσκα προστασίας του προσώπου. Εάν χρειαστεί να κανουμε κάτι, που απαιτεί να αφαιρέσουμε τη μάσκα από τη θέση που πρέπει να τη φοράμε, είναι προτιμότερο να την αφαιρέσουμε πλήρως. Να σκεφτόμαστε πρακτικά για να έχει το βέλτιστο αποτέλεσμα η χρήση της μάσκας».

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours