Κλειστά σχολεία την Παρασκευή 18/9 φέρνει ο Ιανός

Ο Ιανός, ο μεσογειακός κυκλώνας που θα σαρώσει την Ελλάδα, έχει σημάνει συναγερμό και σε αρκετές περιοχές της χώρας ανακοινώνονται κλειστά σχολεία. Δείτε ποια σχολεία κλείνουν την Παρασκευή 18/9 λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που αναμένεται.

Με κλειστά σχολεία ετοιμάζονται για την κακοκαιρία, που ονομάστηκε Ιανός, αρκετές περιοχές της Ελλάδας.

Η κακοκαιρία πλησιάζει την Ελλάδα και η προειδοποίηση για πολλές περιοχές είναι ξεκάθαρη.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσονται Ηλεία, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά και Ιθάκη όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας «Ιανός».

Ο κ. Χαρδαλιάς συγκεκριμένα δήλωσε ότι «τέθηκαν ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Περιφερειακές ενότητες Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Μεσσηνίας, Ιθάκης, Κεφαλλονιάς και Ζακύνθου. Μέχρι το βράδυ θα έχουμε την εικόνα για Κόρινθο και Αττική».

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως πρόκειται για μια δύσκολη κατάσταση και κάλεσε τον κόσμο να είναι προσεκτικός.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι πως απηύθυνε έκκληση σε όσους μένουν σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν να μην μείνουν στα σπίτια τους αλλά να φιλοξενηθούν αλλού.

Τα κλειστά σχολεία την Παρασκευή 18/9

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου τα σχολεία στην Ηλεία θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου λόγω της κακοκαιρίας Ιανός που αναμένεται να πλήξει την περιοχή μας.

Συγκεκριμένα:

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, που υπέγραψε σήμερα Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020, εξαιτίας των προγνώσεων για την επικείμενη εκδήλωση ιδιαίτερα έντονων καιρικών φαινομένων και για λόγους ασφάλειας των μαθητών, αύριο Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020, ΔΕΝ θα πραγματοποιηθούν μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή (18/9/2020) όλα τα σχολεία της Ζακύνθου λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων.

Η απόφαση ελήφθη από τον Δήμαρχο Ζακύνθου Νικήτας Αρετάκης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του έκτακτου Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Κλειστά θα είναι αύριο όλα τα σχολεία και στην Κεφαλονιά.

Πηγή:ieidiseis.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours