Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο της πόλης Σ. Τζουλάκη επισκέφθηκε το εργοτάξιο όπου κατασκευάζεται, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, το  νέο κλειστό γυμναστήριο, βιοκλιματικό – πολυδύναμο αθλητικό κέντρο Δήμου Νέας Σμύρνης.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτήριο πολλαπλών χρήσεων, που θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για εξοικονόμηση ενέργειας και με αυτόνομη – κατά το δυνατόν – ενεργειακή κάλυψη των αναγκών του και το οποίο  θα φιλοξενεί χρήσεις που έχουν αθλητικό, πολιτιστικό και κοινωνικό χαρακτήρα. Θα είναι χωριτικότητας 3500 θεατών και θα φιλοξενεί διοργανώσεις υψηλού επιπέδου.

Παράλληλα προβλέπεται η εξασφάλιση ανεμπόδιστης προσπέλασης σε όλους τους χώρους, ατόμων με ειδικές ανάγκες και ειδικότερα ατόμων που κινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο, με στόχο να καταστεί ένα πρότυπο Κέντρο ανάπτυξης ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αθλημάτων συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση και εξέλιξη αυτών των πληθυσμιακών ομάδων.

Επισημαίνεται πως το έργο έχει χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τα δύο χρόνια και θα κατασκευαστεί με χρηματοδότηση από τους ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης ύψους 20.850.000 ευρώ. 

Ο κ. Πατούλης αφού ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών επισήμανε τα εξής:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που ένα τόσο σημαντικό αθλητικό έργο για τη Ν. Σμύρνη, το οποίο αποτελούσε ένα αίτημα χρόνων των κατοίκων και καταφέραμε σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή να ξεμπλοκάρουμε και να το ξεκινήσουμε, προχωρά με γρήγορους ρυθμούς.

Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο σε 2 χρόνια που θα ολοκληρωθεί θα αποτελεί ένα «κόσμημα» για τον Δήμο Νέας Σμύρνης και θα είναι στη διάθεση των κατοίκων και των αθλητικών συλλόγων, λειτουργώντας ως αθλητικό κέντρο αλλά και ως κέντρο πολιτισμού. Επενδύουμε στην ενίσχυση των αθλητικών υποδομών της Αττικής στο πλαίσιο της προτεραιότητας που δίνουμε στη δημιουργία κινήτρων προκειμένου να έρθουν τα νέα παιδιά πιο κοντά στον αθλητισμό και να μυηθούν στα αγαθά του ευ αγωνίζεσθαι».

 Ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης δήλωσε: «Για όλη την πόλη της Νέας Σμύρνης είναι ένα εμβληματικό έργο. Όπως είπε και ο κ. Πατούλης καταφέραμε να ξεμπλοκάρουμε τη διαδικασία με ομαδική και συστηματική δουλειά. Είναι προσωπική μου δέσμευση να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες μας ώστε οι αθλούμενοι συμπολίτες μας να έχουν αθλητικούς χώρους σύγχρονους και λειτουργικούς. Το δικαιούται η Νέα Σμύρνη και οι κάτοικοι της».

Πηγή:in.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours