Ισχυρούς ανέμους, καταιγίδες και βροχές φέρνει η κακοκαιρία Διδώ από απόψε το βράδυ. Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ.

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την κακοκαιρία Διδώ εξέδωσε η ΕΜΥ, προειδοποιώντας για ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους.

Η πρόγνωση για την Αττική προβλέπει βροχές και καταιγίδες, ισχυρές κατά τόπους, που αναμένεται να εκδηλωθούν λίγο πριν το μεσημέρι αύριο και θα διαρκέσουν μέχρι το πρωί της Τετάρτης.

Ισχυρότατοι άνεμοι 8 μποφόρ θα πνέουν στα ανατολικά από το βράδυ της Τρίτης μέχρι και το απόγευμα της Τετάρτης. Πρόσκαιρα αναμένεται να φτάσουν στο βόρειο Αιγαίο να φτάσουν έως και τα 9 μποφόρ το πρωί της Τετάρτης.

Κακοκαιρία Δίδω: Πώς θα κινηθεί, ποιες περιοχές θα χτυπήσει

Αναλυτικά, η «Διδώ» αναμένεται να χτυπήσει από το βράδυ Δευτέρας και από τα νοτιοδυτικά.

Την Τρίτη, η κακοκαιρία Διδώ θα φέρει βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα θα παρουσιαστούν από τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά (κυρίως τις παράκτιες περιοχές), την Πελοπόννησο, την Κρήτη, σταδιακά στις Κυκλάδες, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, από το απόγευμα στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική Μακεδονία και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν στη δυτική Ελλάδα από το βράδυ της Τρίτης.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη αναμένεται ισχυρές βροχές σε ανατολική Στερεά, Εύβοια, δυτική Μακεδονία, κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία και Σποράδες.

Από το πρωί της Πέμπτης τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θεσσαλία και τις Σποράδες μέχρι να εξασθενήσουν.

Μέχρι το πρωί της Πέμπτης, βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε Κυκλάδες, Κρήτη, νησιά του ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα.

Κακοκαιρία Διδώ: Η πρόγνωση για Αττική και Αθήνα

Όσον αφορά την Αττική και την Αθήνα, βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες αναμένονται από νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης και μέχρι το πρωί της Τετάρτης.

Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Σημειώνεται ότι θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα πνέουν στα ανατολικά, από το βράδυ της Τρίτης και μέχρι και το απόγευμα της Τετάρτης. Στο Βόρειο Αιγαίο αναμένεται μάλιστα να έχουμε ανέμους έως 9 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours