Και έβδομος νεκρός στην Εύβοια

Νεκρός βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής και ο 42χρονος σύζυγος της 37χρονης, η οποία επίσης είχε βρεθεί έξω από το σπίτι της στην Αμφιθέα Εύβοιας. Έτσι ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στην Εύβοια ανέρχεται πλέον στους επτά.

Ο 42χρονος βρέθηκε μέσα στο σπίτι το οποίο είχε πλημμυρίσει.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του άνδρα που αγνοείται στο Μπούρτζι.

Δεκάδες διασώσεις με χερσαία και εναέρια μέσα

Ενενήντα επτά διασώσεις με επίγεια μέσα και ελικόπτερα πραγματοποιήθηκαν από την Πυροσβεστική και τον υπόλοιπο κρατικό μηχανισμό στις φονικές πλημμύρες της Εύβοιας, όπου έχασαν την ζωή τους πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος 8 μηνών.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα 9 Αυγούστου 2020 στην Κεντρική Εύβοια, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 658 κλήσεις οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν αντλήσεις υδάτων. Από τις 97 παροχές βοηθείας που έχουν πραγματοποιηθεί, για απομακρύνσεις ατόμων τα οποία έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημεία από οχήματα και οικίες, το Π.Σ. έχει πραγματοποιήσει 82, εκ των οποίων: 54 απομακρύνσεις με επίγεια μέσα και 28 ακόμη με 1 ελικόπτερο SAR.

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) έχει πραγματοποιήσει 15 απομακρύνσεις ατόμων με 2 ελικόπτερα SAR. Για τον εναέριο συντονισμό των δυνάμεων επιχειρούν δύο ελικόπτερα, του ΠΣ και της ΕΛΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι από δύο αγνοούμενους στο Μπούρτζι, βρέθηκε σώα μια γυναίκα και αγνοείται ακόμα ένας άνδρας που ήταν μαζί της και παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά. Από τα σωστικά συνεργεία συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του. Η Πυροσβεστική παρακαλεί για μια ακόμα φορά τους πολίτες, στις περιοχές που εκδηλώθηκαν τα πλημμυρικά φαινόμενα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Πηγή:topontiki.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours