Η Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, πέρασε στην ιστορία ως η πρώτη Ελληνίδα που εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού.

Ο εμβολιασμός τις έγινε στη 1 το μεσημέρι στο νοσοκομείο όπου και εργάζεται από συνάδελφό της, μπροστά τις κάμερες.

«Νομίζω ότι σήμερα είναι πολλοί αυτοί που με ζηλεύουν. Πολλοί είναι αυτοί που θα ήθελαν να είναι στη θέση μου» δήλωσε στην ΕΡΤ η νοσηλεύτρια λίγα λεπτά πριν τον εμβολιασμό της, ο οποίος σηματοδοτεί την έναρξη της πρώτης φάσης εμβολιασμών στη χώρα μας.

Η Ευσταθία Καμπισιούλη μεγάλωσε στο Σταυροδρόμι Γορτυνίας, ενώ στη συνέχεια σπούδασε Νοσηλευτική και εργάζεται ως νοσηλευτήρια στην Αθήνα.

Θα ακολουθήσει ο Μιχάλης Γιοβανίδης, φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων.

«Σήμερα είναι η πρώτη μέρα της αντίστροφης μέτρησης για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος μετέβη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», λίγη ώρα πριν τον πρώτο εμβολιασμό στη χώρα μας.

Ο κ. Κικίλιας αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά δήλωσε: «Σήμερα είναι η πρώτη μέρα της αντίστροφης μέτρησης για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω. Πρώτη εμβολιάζεται μια νοσηλεύτρια και μετά ένας υπέργηρος σε αυτή την επιχείρηση «Ελευθερία», και φυσικά σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός της χώρας σε μία συμβολική κίνηση αλλά και ουσιαστική προστασίας από την Covid-19», ενώ προσέθεσε ότι «προχωράμε με προσοχή χωρίς βιασύνες, βήμα, βήμα και θα πάμε καλά, με προσοχή».

Πηγή:cnn.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours