Την είδηση του θανάτου του Ηλία Μαρινάκη ανακοίνωσε ο αδερφός του.

Πέθανε ο μουσικός Ηλίας Μαρινάκης που ήταν ο μπασίστας του θρυλικού συγκροτήματος Πελόμα Μποκιού.

Την δυσάρεστη είδηση του θανάτου του, ανακοίνωσε ο αδερφός του Δημήτρης Μαρινάκης, ντράμερ των Πελόμα Μποκιού, με ανάρτηση του στο Facebook.

Συγκεκριμένα, έγραψε το εξής:

«Ο αδελφός μου Ηλίας, ταλαντούχος μουσικός, ταλαιπωρήθηκε από την χρόνια ασθένεια του. Αγαπητός σε όλους, Δεν θα τον ξαναδούμε!….».

Σημειώνεται, πως οι Πελόμα Μποκιού ήταν συγκρότημα ροκ μουσικής της δεκαετίας του ’70.

Το όνομα του αποτελείται από συλλαβές από τα επώνυμα των ιδρυτικών μελών του: Νίκος ΔαΠΕρης, Νίκος ΛΟγοθέτης, Τάκης ΜΑρινάκης, Βλάσης ΜΠΟνάτσος, Γιάννης ΚΙΟΥρκτσόγλου.

Elias Marinakis now

Στα τέλη του 1970 κυκλοφόρησαν την επιτυχία «Γαρύφαλλε, Γαρύφαλλε». Ακόμα έχουν κυκλοφορήσει το άλμπουμ «Πελόμα Μποκιού» με σύνθεση στην οποία μετείχαν οι Τάκης Ανδρούτσος, Γιώργος Στεφανάκης και Ηλίας Μαρινάκης που αντικατέστησαν τον Γιάννη Κιουρκτσόγλου και τον Νίκο Λογοθέτη.

Ο Ηλίας Μαρινάκης, μικρότερος αδερφός του Τάκη (Δημήτρη) Μαρινάκη ήταν μέλη των Πελόμα Μποκιού στην ιστορική ηχογράφηση του μοναδικού μεγάλου δίσκου του συγκροτήματος που κυκλοφόρησε το 1972 και θεωρείται από τα καλύτερα και πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα του Ελληνικού Rock.

Τα δύο αδέρφια εκπροσωπούσαν το ΜΑ στο όνομα του γκρουπ που αποτελούνταν από συλλαβές των επιθέτων των μελών : ΠΕ-ΛΟ-ΜΑ ΜΠΟ-ΚΙΟΥ.

Ο Ηλίας Μαρινάκης είναι το τρίτο μέλος του συγκροτήματος που δεν είναι πια μαζί μας, μετά τον τραγουδιστή του Βλάση Μπονάτσο και τον κιθαρίστα τους Τάκη Ανδρούτσο.

Στην ιστορική φωτογραφία του Γιάννη Κύρη του εξωφύλλου του δίσκου τους, ο Ηλίας Μαρινάκης είναι ο πρώτος αριστερά. Διπλά του διακρίνονται οι Βλάσσης Μπονάτσος, Γιώργος Στεφανάκης (πίσω), Τάκης Ανδρούτσος, Νίκος Δαπέρης και Τάκης Μαρινάκης.

Ο Ηλίας Μαρινάκης είχε συμμετοχή ως session μουσικός στο επίσης θρυλικό δίσκο του Ελληνικού Rock «Αστρόνειρα» του Κώστα Τουρνά που κυκλοφόρησε το 1973.

 

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours

You May Also Like: