Εφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Τζένη Μιχαηλίδου

Η ηθοποιός Τζένη Μιχαηλίδου που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα σοβαρό πρόβλημα υγείας έφυγε σήμερα από τη ζωή, σκορπίζοντας θλίψη την οικογένεια, τους φίλους και γενικότερα τον καλλιτεχνικό κόσμο. Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή με ανάρτησή της στο Facebook, η Άννα Γιαγκώζη.

Η Τζένη Μιχαηλίδου σύμφωνα με πληροφορίες, γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και από τα σχολικά της χρόνια οργάνωνε, σκηνοθετούσε και έπαιζε σε θεατρικές παραστάσεις.

Σπούδασε στο «Ωδείο Αθηνών» με εξαίρετους δασκάλους, όπως η Κατίνα Παξινού και ο Αλέξης Μινωτής. Όντας ακόμα φοιτήτρια επιλέχθηκε για τον χορό του αρχαίου δράματος «Προμηθέας Δεσμώτης» στο «Εθνικό Θέατρο», όπου και παρέμεινε για περίπου 20 χρόνια συμμετέχοντας στις περισσότερες αρχαίες κωμωδίες και τραγωδίες.

Στη συνέχεια, έφυγε από το «Εθνικό Θέατρο» και συμμετείχε σε παραστάσεις στο ελεύθερο θέατρο. Από το 1987 ήρθε στη ζωή της και η τηλεόραση με συμμετοχές, σε τηλεοπτικές σειρές, όπως «Η αλεπού και ο μπούφος», καθώς και στις πιο σύγχρονες «Εν Ιορδάνη» και «Ο θησαυρός της Αγγελίνας».

Μάλιστα, η Άννα Γιαγκώζη έγραψε στο Facebook το εξής:

«Αυτή είναι η Τζένη μου! Η ΤΖΕΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ! Έφυγε σήμερα, καρκίνος, από τον Οκτώβρη, ούτε χρόνο … Δεν μπόρεσα να τη χαιρετήσω και αυτό μου κοστίζει πολύ… Αλλά θέλω να το ξέρετε πως έφυγε μια από τις μεγαλύτερες ηθοποιούς της Ελλάδος!! Και ένας υπέροχος άνθρωπος που μου στάθηκε σαν μάνα όσα χρόνια ήμουνα εκεί! Καλό ταξίδι για όπου και αν πίστευες πως θα πήγαινες… Στο πουθενά, στα τάρταρα, εκεί κάπου… Θα σε αγαπώ και θα σε μνημονεύω πάντα! Είναι τόσα ακόμα που θα ήθελα να γράψω, αλλά τι να το κάνεις…. Γεια σου Τζενάκι μου…η καρδιά μου μάτωσε…».

About Post Author

+ There are no comments

Add yours