Συνελήφθησαν και οι εννέα που είχαν προσαχθεί από τα κτίρια των καταλήψεων στο Κουκάκι, σύμφωνα με ανακοίνωση που έκανε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος.

Ο κ. Χρονόπουλος τόνισε ότι στην οδό Ματρώζου 45, εκτός των άλλων, υπήρχε μια ειδική κατασκευή με καρφιά και βίδες στη μεταλλική σκάλα που οδηγεί στην ταράτσα για να αποκλείεται η πρόσβαση σε περίπτωση επέμβασης όπως η σημερινή. «Η κατασκευή αυτή είναι πραγματικά παγίδα θανάτου», υπογράμμισε ο κ. Χρονόπουλος και συμπλήρωσε ότι λειτουργεί με μηχανισμό καταπέλτη ικανού να προκαλέσει ακόμη και θάνατο, καθώς και ότι έγινε χρήση της κατασκευής αυτής κατά την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.

Οι τρεις συλληφθέντες στην οδό Ματρόζου είναι πατέρας και οι δύο γιοι του. Ο πατέρας είναι σκηνοθέτης, ο ένας γιος είναι φοιτητής και ο δεύτερος ασκούμενος δικηγόρος. Ο εκπρόσωπος Τύπου επανέλαβε ότι δεν ασκήθηκε βία μετά τη σύλληψη των κατηγορουμένων, ενώ εξέφρασε τον απόλυτο σεβασμό του στη μητέρα των δύο νεαρών που συνελήφθησαν στην οδό Ματρόζου. «Σεβόμαστε απόλυτα τη μητέρα των δύο νεαρών ανδρών που συνελήφθησαν. Είναι μάνα. Το ίδιο ισχύει και για τον πατέρα που προσπαθεί να υπερασπιστεί τα παιδιά του. Είναι γονείς και επαναλαμβάνω, έχουν τον απόλυτο σεβασμό μας. Όμως τα γεγονότα και η αστυνομική επιχείρηση έγιναν ακριβώς όπως τα περιγράφω».

Σημειώνεται ότι, μεταξύ άλλων, στις καταλήψεις, σύμφωνα με την αστυνομία, βρέθηκαν: ένας ασύρματος που μπορεί να πιάνει τα σήματα της αστυνομίας και ένα σημείωμα στην οδό Παναιτωλίου, στα αγγλικά, με οδηγίες άμυνας και ενέργειες σε περίπτωση αστυνομικής επέμβασης.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ένας Γάλλος πολίτης, ο οποίος ήταν και στην κατάληψη «Βανκούβερ» που εκκενώθηκε πριν από λίγο καιρό, καθώς και ένας Σουηδός πολίτης.

Τι είπε ο εκπρόσωπος Τύπου για τους γονείς

Κλείνοντας την ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Αναφέρθηκε και στους γονείς των δύο γονιών. «Θέλω να κλείσω, με κάτι που για την Ελληνική Αστυνομία αποτελεί σοβαρό θέμα, είναι δήλωση αρχής : Σεβόμαστε απόλυτα την μητέρα των δύο νεαρών ανδρών που συνελήφθησαν, είναι μάνα. Το ίδιο ισχύει και για τον πατέρα που προσπαθεί να υπερασπιστεί τα παιδιά του. Είναι γονείς και επαναλαμβάνω έχουν τον απόλυτο σεβασμό μας. Όμως τα γεγονότα και η αστυνομική επιχείρηση έγιναν ακριβώς όπως σας τα περιέγραψα».

Δείτε τις φωτογραφίες

Πηγή: iefimerida.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours