Ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι για τις καταλήψεις στο Κουκάκι

Αναβλήθηκαν οι δίκες τους – Δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής αστυνομικοί

Ελεύθεροι έφυγαν από το Αυτόφωρο οι 20 κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν κατά την διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων σε δυο καταλήψεις στο Κουκάκι, μετά την αναβολή των δικών τους.

Το δικαστήριο αποφάσισε την αναβολή των δικών για τις 22,23 και 24 Ιανουαρίου λόγω της απουσίας των περισσότερων αστυνομικών-μαρτύρων αλλά και διερμηνέα.

Στο πλευρό των κατηγορουμένων βρέθηκαν αλληλέγγυοι οι οποίοι φώναζαν συνεχώς συνθήματα υπέρ των κατηγορουμένων και των καταλήψεων και κατά των αστυνομικών και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ενώ ξέσπασαν σε ζητωκραυγές στο άκουσμα της απόφασης να αφεθούν ελεύθεροι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε μια από τις δικογραφίες αστυνομικοί δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής καθώς όπως υποστηρίζουν τραυματίστηκαν κατά τις συμπλοκές με τους καταληψίες. Μάλιστα, αναμένεται να προσκομιστούν στο δικαστήριο οι σχετικές ιατροδικαστικές εκθέσεις.

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων: Να αποδοθούν ευθύνες σε φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς

«Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών παρίστατο δια του νομικού της τμήματος ως πολιτική αγωγή για την προάσπιση των συναδέλφων που τραυματίστηκαν στο περιστατικό στο Κουκάκι. Και έχει θέσει σε αυτούς το νομικό της επιτελείο για οποιαδήποτε νομική ενέργεια χρειαστεί, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς που έθεσαν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας».

Αυτά τόνισε, πριν από λίγο, στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Νίκος Ρήγας, με αφορμή τις επιθέσεις κατά αστυνομικών.

Πηγή:news.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours