Δειγματοληπτικοί έλεγχοι για Covid-19 πραγματοποιήθηκαν σε ταξιδιώτες που επέστρεψαν στην Αττική

Στο λιμάνι του Πειραιά ξεκίνησαν σήμερα οι επιδημιολογικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τη νόσο Covid-19, από τα ειδικά κλιμάκια του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και της Περιφέρειας Αττικής, σε ταξιδιώτες που επέστρεψαν από τις διακοπές τους, παρουσία του προέδρου του ΙΣΑ και περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, ο οποίος συντόνιζε τη διαδικασία.

Ειδικότερα στο πλαίσιο της σχετικής δράσης που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής τα ειδικά κλιμάκια ιατρών και νοσηλευτών, τα οποία εδώ και τρεις μήνες πραγματοποιούν δειγματοληπτικούς ελέγχους για τον νέο κορονοϊό στην Αττική (πάνω από 3 χιλιάδες έλεγχοι έχουν πραγματοποιηθεί), από το πρωί διενεργούν ελέγχους σε όσους ταξιδιώτες το επιθυμούν, με στόχο τον περιορισμό του κινδύνου διασποράς των μολύνσεων.

Παράλληλα, εθελοντές της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποιούσαν θερμομετρήσεις στους επιβάτες που επέστρεψαν και διένειμαν ενημερωτικό υλικό με οδηγίες προφύλαξης για τη μη διασπορά της επιδημίας, ενημερώνοντας με λεπτομέρεια τους ταξιδιώτες για τους κινδύνους μετάδοσης της Covid-19 στην κοινότητα. Έμφαση δίνεται για τις περιπτώσεις ασυμτπωματικών φορέων και δραστηριοτήτων που κατά την διάρκεια του ταξιδιού ενδέχεται να έχουν εκθέσει σε αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης της νόσου τους πολίτες.

Στον Πειραιά παραβρέθηκε και παρακολούθησε τη διαδικασία ο κεντρικός Λιμενάρχης Αλ. Σελίκης, ενώ παραβρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Αθ. Βαθιώτης. Οι σχετικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες με όσους ταξιδιώτες αφιχθούν στο λιμάνι του Πειραιά και θα ολοκληρωθούν στις 4μ.μ. και στις 6 μ.μ. σήμερα το απόγευμα, οπότε, τα ειδικά κλιμάκια θα διενεργήσουν ελέγχους στο λιμάνι της Ραφήνας.

Γ. Πατούλης: Δίνουμε έμφαση στην πρόληψη
Ο Γ. Πατούλης, σε δηλώσεις που έκανε, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμη υγειονομικά και δεν επιτρέπει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Σε αυτό το πλαίσιο και με στοχευμένες δράσεις, δίνουμε έμφαση στην πρόληψη, προκειμένου να οπλιστούμε καλύτερα, να διασφαλίσουμε ότι η χώρα μας θα παραμείνει ασφαλής και να ενισχύσουμε την προάσπιση της δημόσιας υγείας, που είναι προτεραιότητά μας.

»Για αυτό σπεύδουμε, από την πρώτη μέρα επιστροφής των εκδρομέων στο λεκανοπέδιο να ελέγξουμε, να ευαισθητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε για την ατομική ευθύνη που απαιτείται από όλους μας και τη μέριμνα για την προφύλαξη των πόλεων μας από την επιδημία».

  • Φωτογραφίες: Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Πηγή:pontos-news.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours