Κατάλαβε ότι το τέλος της «ελευθερίας» του είχε φτάσει όταν είδε τους αστυνομικούς να φτάνουν στην Αλόννησο, την ημέρα του μνημοσύνου της Κάρολαϊν. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο 32χρονος πιλότος μέσα σε λίγες ώρες από «μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας» έγινε ο δράστης της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά.

Τα όσα έγιναν τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου συγκλόνισαν τους πάντες. Πολλοί είχαν σπεύσει και στο προφίλ του στο Instagram, όταν ανέβασε φωτογραφία «αποχαιρετισμό» στην Καρολάιν, να τον συλλυπηθούν για την τραγωδία στα Γλυκά Νερά. Τώρα, στο προφίλ του 32χρονου πιλότου τα σχόλια πλησιάζουν τις 23.000 και τα περισσότερα είναι υβριστικά.

Αλλά αυτό μάλλον δεν τον ενδιαφέρει. Εκείνο που τον νοιάζει είναι πόσα χρόνια θα μείνει στη φυλακή, πόση θα είναι η ποινή του για να ξέρει πότε θα αποφυλακιστεί ώστε να πάρει την επιμέλεια του παιδιού του. Αυτή ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες η ερώτηση που έκανε στους αστυνομικούς, σοκάροντάς του. Δεν ήταν όμως η πρώτη φορά που ο 32χρονος πιλότος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος σόκαρε με τη συμπεριφορά του.

«Μου είπε πάρε το παιδί και μεγάλωσε το, εγώ φεύγω. Μου είπε να φύγω από το δωμάτιο και πέταξε το παιδί στην κούνια. Με χτυπούσε. Τότε εγώ θόλωσα και την έπνιξα. Είπα ψέματα γιατί φοβόμουν τι θα γίνει με το παιδί» είπε στους αστυνομικούς ο 32χρονος πιλότος

Το έκανε την ώρα που τον έλυσαν οι αστυνομικοί, όταν μπήκαν τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών. Όταν τους ζητούσε να τον λύσουν, ρώτησε αν ζει η γυναίκα του και έδειξε αδιανόητη, για την περίσταση, ψυχραιμία, κινώντας υποψίες στους έμπειρους αστυνομικούς.

Υποστηρίζει ότι όλα έγιναν εν βρασμώ ψυχής. «Μου είπε πάρε το παιδί και μεγάλωσε το, εγώ φεύγω. Μου είπε να φύγω από το δωμάτιο και πέταξε το παιδί στην κούνια. Με χτυπούσε. Τότε εγώ θόλωσα και την έπνιξα. Είπα ψέματα γιατί φοβόμουν τι θα γίνει με το παιδί» είπε στην ομολογία του. Τα στοιχεία δείχνουν ότι σκότωσε, με τα χέρια του κι ένα πανί, την 20χρονη Κάρολαϊν στις 04:00 τα ξημερώματα. Την έδεσε πισθάγκωνα και σκότωσε τον αγαπημένο της σκύλο, τον κρέμασε από το λουρί του μέσα στο σπίτι.

Και μετά, για περισσότερο από 2 ώρες «σκηνοθετούσε» τη ληστεία, την οποία είχε «ξεπατικώσει» από τη μαρτυρία του εκπαιδευτή του. Φαίνεται όμως ότι τα… παρασκηνοθέτησε τα πράγματα στο σπίτι. Και αυτό κίνησε υποψίες.

Γλυκά Νερά: Πως έφτασε στην ομολογία ο 32χρονος πιλότος – «Εντάξει, εγώ το έκανα»

 

Η τελευταία πράξη

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στην Αλόννησο, ο 32χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κατάλαβε ότι όλα είχαν τελειώσει. Πως είχε φτάσει η ώρα να λογοδοτήσει για το ειδεχθές έγκλημά του: για τη δολοφονία της γυναίκας του, της μητέρας του παιδιού του, του κοριτσιού που γνώρισε όταν εκείνη ήταν 14 ετών.

Οι αστυνομικοί του ζήτησαν να τους ακολουθήσει γιατί είχαν κάνει μια σύλληψη στο αεροδρόμιο και τον ήθελαν για αναγνώριση. Του ζήτησαν να μην κάνει σκηνή…

Κι όταν έφτασαν τελικά στη ΓΑΔΑ και στον 11ο όροφο όπου βρίσκεται το τμήμα Ανθρωποκτονιών, δεν του είπαν τίποτα απ’ όσα είχαν ανακαλύψει. Τη φωτογραφία που τον δείχνει στον καναπέ του σαλονιού με το παιδί του αγκαλιά, το τελευταίο καρέ απ’ όσα κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας πριν βγάλει την κάρτα sim (το ένα από τα στοιχεία που τον «πρόδωσαν»).

Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν κουβέντα μαζί του. Σαν να του έπαιρναν μια καινούργια κατάθεση. Εκείνος δεν «έσπασε» ποτέ. Δεν έκλαψε για τη σύντροφο που είχε χάσει. Είχε συνεχώς αδιανόητη αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία.

Κάποια στιγμή, ομολόγησε. «Εντάξει, εγώ το έκανα» φέρεται να είπε. Παραδέχτηκε ότι έπνιξε την 20χρονη Κάρολαϊν με τα χέρια του και χρησιμοποιώντας μια μπλούζα της. Και μετά, έβαλε το 11 μηνών βρέφος δίπλα στη νεκρή μητέρα του. Αναστάτωσε το σπίτι, δέθηκε και περίμενε…

«Θα φύγω»

Γιατί τη σκότωσε; Γιατί σκότωσε το σκυλί; Ως κίνητρο ο 32χρονος πιλότος ισχυρίστηκε πως ήταν τα προβλήματα στη σχέση τους. “Stupid” ήταν το τελευταίο μήνυμα που του είχε στείλει εκείνη. Το μοιραίο βράδυ είχαν περάσει ακόμη μια στιγμή έντασης.

Κατηγόρησε το θύμα για εμμονές, για προσβολές στην οικογένειά του, για σκηνές ζηλοτυπίας και πως ήταν χειριστική. Ισχυρίστηκε πως ο ένας προσπαθούσε να επιβληθεί στον άλλο. Πως το μοιραίο ξημέρωμα καυγάδισαν, πιάστηκαν στα χέρια και τη σκότωσε. Εν βρασμώ ψυχής, ισχυρίστηκε. Τα προβλήματα στη σχέση τους είχαν ξεκινήσει μετά την πρώτη αποτυχημένη εγκυμοσύνη. Μετά απ’ αυτό, τις περισσότερες μέρες υπήρχε ένταση και μόνο λίγες στιγμές ηρεμίας.

Το “παραμύθι” των 37 ημερών

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για 37 ημέρες κατάφερε να διαφύγει της σύλληψης ως φυσικός αυτουργός ενός από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα στα ελληνικά χρονικά: της δολοφονίας της 20χρονης γυναίκας του μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά. Ο ίδιος πίστευε ότι είχε σβήσει όλα τα στοιχεία τα οποία θα τον ενοχοποιούσαν για τη νύχτα της 11ης Μαΐου. Οι συνεχείς καταθέσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων δεν είχε πέσει σε καμία αντίφαση, αλλά και η έλλειψη στοιχείων που αποδείκνυαν την παρουσία των τριών ληστών στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών είχαν δυσκολέψει τις έρευνες των αστυνομικών.

Οι άνδρες του τμήματος Ανθρωποκτονιών αφού έβλεπαν να ορθώνεται μπροστά τους ένα τοίχος, καθώς τα πολυπόθητα ευρήματα από dna και αποτυπώματα, αλλά και οι κάμερες ασφαλείας των σπιτιών της περιοχής των Γλυκών Νερών δεν έφερναν το παραμικρό αξιοποιήσιμο στοιχείο, αποφάσισαν να επεκτείνουν τις έρευνες του και προς άλλα ενδεχόμενα. Έτσι από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας στο κάδρο μπήκε και ο σύζυγος της Κάρολάιν, της 20χρονης μητέρας που δολοφονήθηκε μπροστά στα μάτια της μόλις 11 μηνών κορούλα της.

Διακριτικά οι διωκτικές αρχές ξεκίνησαν ένα νέο κύκλο συμπληρωματικών καταθέσεων, ενώ ταυτόχρονα περίμεναν και τα αποτελέσματα από τις έρευνες στο κινητό τηλέφωνο του Μπάμπη, της κάμερας στο ισόγειο της μεζονέτας και το smartwatch της Κάρολαϊν.

Τα στοιχεία που προήλθαν στις αρχές της εβδομάδας που διανύουμε από το σάρωμα των ηλεκτρονικών συσκευών, ανέτρεψαν την υπόθεση. Οι αστυνομικοί είχαν πλέον στα χέρια τους συντριπτικά στοιχεία τα οποία δεν θα μπορούσε να καταρρίψει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. Η κάρτα μνήμης από την κάμερα είχε αφαιρεθεί τουλάχιστον τρεις ώρες πριν τη χρονική στιγμή που δήλωνε ο 32χρονος πιλότος ότι είχαν μπει οι ληστές στο σπίτι, ενώ μια εφαρμογή που είχε στο κινητό του τηλέφωνο αποδείκνυε ότι περπατούσε την ώρα που ο ίδιος είχε δηλώσει στους αστυνομικούς ότι ήταν δεμένος. Παράλληλα το βιομετρικό ρολόι της Κάρολαϊν σταμάτησε να καταγράφει παλμούς νωρίτερα από το χρόνο που ο πιλότος είχε τοποθετήσει τη δολοφονία.

Έτσι οι άνδρες του τμήματος Ανθρωποκτονιών, προκειμένου να μη δώσουν την παραμικρή υποψία στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, τον κάλεσαν για συμπληρωματική κατάθεση γιατί όπως του ανέφεραν είχαν προκύψει νέα στοιχεία. Του είπαν το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης να προσέλθει στη ΓΑΔΑ, ωστόσο ο 32χρονος πιλότος τους είπε ότι βρίσκεται στην Αλόννησο για το μνημόσυνο της αδικοχαμένης μητέρας το οποίο θα πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη (17/6/2021).

Αφού αγκάλιασε τη μητέρα της γυναίκας που είχε δολοφονήσει, ο 32χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ακολούθησε τους αστυνομικούς. Χρειάστηκαν πάνω από επτά ώρες για να επιβεβαιώσει αυτό που πολλοί είχαν σκεφτεί. Και να σοκάρει τους πάντες…

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης, Θανάσης Γερασιμίδης

Πηγή:newsit.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours