Μέχρι τον Ιούλιο του 2021 στόχος είναι να έχουν εμβολιαστεί 5,5εκ. άτομα, σχεδόν ο μισός πληθυσμός δηλαδή.

Οι πρώτες δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού υπολογίζεται ότι θα φθάσουν στην Ελλάδα στις αρχές του νέου έτους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Star, τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο πρώτος εμβολιασμός στη χώρα μας.

Ήδη, όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ, ετοιμάζονται τα εμβολιαστικά κέντρα (για 1018 γίνεται λόγος) και οι καμπάνιες ενημέρωσης των πολιτών για τον εμβολιασμό. Υπολογίζεται ότι μέχρι τις 10 Φεβρουάριου θα γίνουν συνολικά 1,6 εκατομμύρια εμβολιασμοί.

Περί τα μέσα Μαρτίου, θα αρχίσει να εμβολιάζεται ο γενικός πληθυσμός (σε δύο δόσεις), κάτι που θα συνεχιστεί  Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, όπου κάθε μήνα υπολογίζεται ότι θα εμβολιάζονται κατά μέσο όρο 750.000 πολίτες. Μέχρι τον Ιούλιο του 2021 στόχος είναι να έχουν εμβολιαστεί 5,5εκ. άτομα, σχεδόν ο μισός πληθυσμός δηλαδή.

Σύμφωνα με το Star, η Ελλάδα θα προμηθευτεί 590.000 δόσεις εμβολίων της Pfizer την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, 200.000 δόσεις της Moderna στα τέλη του Ιανουαρίου και 750.000 δόσεις της AstraZeneca γύρω στις 10 Φεβρουαρίου.

Αν εγκριθεί και τέταρτο εμβόλιο μέσα στον Μάρτιο, (Johnson and Johnson;) τότε η χώρα μας θα εμβολιάζει (σύμφωνα με τους υπολογισμούς) πάνω από 2εκ. πολίτες κάθε μήνα.

Ο εμβολιασμός θα είναι εθελοντικός και δωρεάν, σύμφωνα με τα όσα λέει η Κυβέρνηση.

Πηγή:newsbreak.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours