Απόφαση «βόμβα» για τα καταστήματα Jumbo

Τα καταστήματα Jumbo προχωρούν σε μία κίνηση «βόμβα», για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους.

Την πρόθεσή τους να ανοίγουν και τις Κυριακές τα Jumbo φανερώνει η απόφαση της εταιρείας να είναι ανοιχτά όλες τις Κυριακές του έτους τα καταστήματά της, σε Πρέβεζα και Κατερίνη, πατώντας σε «παραθυράκι» του νόμου.

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr η διοίκηση της εταιρείας Jumbo «εξετάζει το άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές και σε άλλες περιοχές», ενώ στην απόφαση ανοίγματος των καταστημάτων στην Πρέβεζα και την Κατερίνη, καθώς επίσης και σε άλλα μέρη, συνηγορούν:

  • Η αξιοποίηση του υφιστάμενου νομικού πλαισίου, καθώς όπως τονίζουν πηγές της εταιρείας, «ήδη επιτρέπεται υπό ορισμένες προϋποθέσεις το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές»
  •  Η ανταπόκριση του κοινού στο νέο αυτό μοντέλο, καθώς σύμφωνα με τη διοίκηση «υπάρχει έντονο καταναλωτικό ενδιαφέρον».

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας επισημαίνει ότι «υπάρχει η πάγια θέση πως δεν πρέπει τα καταστήματα να ανοίγουν όλες τις Κυριακές» και προσθέτει πως «το ζήτημα παρακολουθείται και θα αποφασιστεί αν θα γίνει κίνηση αντίδρασης ή όχι».

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΥΠΑΝ

Από την μεριά της η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας, τονίζει πως «η πάγια θέση της Συνομοσπονδίας είναι ότι τα εμπορικά καταστήματα δεν πρέπει να είναι ανοιχτά τις Κυριακές, εκτός από τις περιοχές που ορίζει ο νόμος» και προσθέτει ότι «θα εξεταστεί η επίδοση των προτάσεων της Συνομοσπονδίας στο αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης».

Όπως είναι λογικό μετά την απόφαση αυτή, επικρατεί αναβρασμός στο συνδικάτα των εργαζομένων, ενώ με «ενδιαφέρον» αναμένεται και η «αντίδραση» άλλων πολυκαταστημάτων και επιχειρήσεων.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours