Έσβησαν γκραφίτι πασίγνωστου καλλιτέχνη στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Ένα από τα ομορφότερα graffiti στην Αθήνα ήταν αυτό του διεθνούς φήμης street artist WD που ήταν σχεδιασμένο στην εξωτερική σκάλα της κεντρικής βιβλιοθήκης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Το καλλιτεχνικό αυτό δημιούργημα δεν υπάρχει πια καθώς οι άνθρωποι του Πολυτεχνείου αποφάσισαν να το σβήσουν και στη θέση του να βάψουν τις σκάλες σε αποχρώσεις του γκρι, με τις φωτογραφίες πριν το σβήσιμο να είναι οι μόνες αποδείξεις πια της ύπαρξής του.

Ο WD, με καταγωγή από το Μπαλί, έχει αφήσει ανεξίτηλο το πέρασμά του από πολλές πόλεις τις Ευρώπης και τα graffiti του αποτελούν υψηλής αισθητικής καλλιτεχνήματα. Πλέον ζει στην Αθήνα και μεταξύ άλλων δημιουργιών του ξεχωρίζει η κουκουβάγια του Μεταξουργείου, ένα graffiti γνωστό παγκοσμίως με το όνομα «Knowleadge speaks – Wisdom listens».

Το σβήσιμο του graffiti στη σκάλα του Πολυτεχνείου έγινε κατά τη διάρκεια της καραντίνας, με τους φοιτητές να βλέπουν επιστρέφοντας ένα σκέτο γκρι χρώμα στη θέση του και να αντιδρούν. Κάποιος μάλιστα έγραψε στη βάση της σκάλας ένα σύνθημα συμβολικό που ανέφερε «THIS WALL USED TO HAVE ART».

Έσβησαν γκραφίτι πασίγνωστου καλλιτέχνη στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Πηγή:instanews.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours