Υπόθεση Λιγνάδη – Κατέθετε επί 5 ώρες ο νεαρός από τη Σουηδία: Πώς με βίασε

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η έρευνα για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη που κρατείται στις φυλακές της Τρίπολης, κατηγορούμενος για βιασμούς κατά συρροή, ακόμη και ανηλίκων. Στο γραφείο της ανακρίτριας βρέθηκε ο δεύτερος μηνυτής, 25 ετών σήμερα, ο οποίος κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη το 2010, στα 14 του χρόνια.

Το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί, γι’αυτό και η συγκεκριμένη μήνυση που κατατέθηκε μία ημέρα πριν τη σύλληψη του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου είναι αυτή που κινητοποίησε τις διαδικασίες των Αρχών.

Ο νεαρός άνδρας ζει μόνιμα στη Σουηδία και ήρθε από το εξωτερικό προκειμένου να καταθέσει ενώπιον της ανακρίτριας, καθώς έκρινε ότι ήταν καθήκον του να μιλήσει, με φόντο την υπερασπιστική γραμμή που ακολουθεί η πλευρά Λιγνάδη, προσπαθώντας να αποδομήσει καταγγέλλοντες και μάρτυρες.

Κατέθετε επί πέντε ώρες και υπό άκρα μυστικότητα για λόγους ασφαλείας, περιγράφοντας την “κόλαση” που δηλώνει ότι βίωσε στο σπίτι του Μεταξουργείου. Όπως υποστηρίζει ο σκηνοθέτης τον νάρκωσε και στη συνέχεια τον βίασε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υπόθεση του 25χρονου είχε καταθέσει το προηγούμενο διάστημα ως μάρτυρας και ένας φίλος του, επιβεβαιώνοντας το περιεχόμενο της μήνυσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας που ζει στη Σουηδία πρότεινε να εξεταστούν ως μάρτυρες δύο πρόσωπα από το τότε φιλικό του περιβάλλον τα οποία είναι σε θέση να καταθέσουν, όπως φέρεται να είπε, στοιχεία για άσεμνες προτάσεις από τον κατηγορούμενο και επιπλέον είναι πρόθυμα να προσέλθουν και ενόρκως να εξεταστούν στη Δικαιοσύνη.

Κατά του Δημήτρη Λιγνάδη υπάρχει άλλη μία καταγγελία που αφορά βιασμό το 2015 σε ανήλικο 17 χρόνων τότε, που επίσης σήμερα είναι ενήλικος. Ο καλλιτέχνης έχει υποστηρίξει ότι το διάστημα που φέρεται να έχει βιάσει τον συγκεκριμένο μηνυτή, βρισκόταν στην Ιθάκη.

Πάντως και οι δύο καταγγελίες, φαίνεται να επιβεβαιώθηκαν σε πολλά και κρίσιμα σημεία τους από μάρτυρες.

Δημήτρης Λιγνάδης

Δημήτρης Λιγνάδης: Δύο εβδομάδες στη φυλακή

Ο Δημήτρης Λιγνάδης βρίσκεται από τις 26 Φεβρουαρίου στις φυλακές της Τρίπολης όπου κρατούνται είτε κατηγορούμενοι είτε καταδικασμένοι για σεξουαλικά εγκλήματα.

Όπως έγινε γνωστό χθες, μοιράζεται το ίδιο κελί με τον πρώην προπονητή ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για τον βιασμό αθλήτριας όταν ήταν 11 χρονών. Πρόκεται για τον 38χρονο που είχε εμφανιστεί τόσο σε δηλώσεις του όσο και στην κατάθεσή του προκλητικά αμετανόητος καθώς είχε ισχυριστεί πως δεν υπήρξε βιασμός του τότε 11χρονου κοριτσιού, αλλά ότι είχε ερωτική σχέση μαζί του και πως σε ό,τι έγινε “υπήρχε συναίνεση”.

Πηγή:thetoc.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours