Τέλος στην αγωνία για την κυρά Ρηνιώ: Εντοπίστηκε σώα στην Κίναρο από τον διασώστη του Super Puma

Η κυρά Ρηνιώ σύμφωνα με πληροφορίες του cyclades24 η μοναδική κάτοικος της Κινάρου, έχει κάποια βλάβη το τηλέφωνό της, μετά την κακοκαιρία που έπληξε την χώρα, με αποτέλεσμα να έχει χαθεί η επικοινωνία μαζί της.

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που χάνεται η επικοινωνία με τη Κίναρο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ξανά συμβεί κάτι ανάλογο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μοναδική κάτοικος της Κινάρου, πιθανότατα αντιμετωπίζει κάποια βλάβη στο τηλέφωνό της, μετά την κακοκαιρία που έπληξε την χώρα, με αποτέλεσμα να έχει χαθεί κάθε επικοινωνία μαζί της.

Η γυναίκα εντοπίστηκε από super puma της πολεμικής αεροπορία που που απογειώθηκε από τη Ρόδο και προσέγγισε το ακριτικό νησί.

Στις 28 Δεκεμβρίου ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής είχε επισκεφθεί την Κίναρο για να ευχηθεί στη μοναδική κάτοικο του νησιού. Μια γυναίκα δραστήρια, που είχε συνομιλήσει αλλά και ξεναγήσει τον κύριο Στεφανή.

rinio-arthro

Εντοπίστηκε σώα η κυρά Ρηνιώ Κατσοτούρχη, η μοναδική κάτοικος της Κινάρου, με την οποία είχε  διακοπεί η επικοινωνία εδώ και τρεις ημέρες.   Η γυναίκα εντοπίστηκε από τους διασώστες που έφτασαν με super puma στο νησί.  Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρά Ρηνιώ αρνήθηκε να φύγει από το νησί, όπου ζει μόνη της από τότε που πέθανε ο άνδρας της.  Μάλιστα, η κυρά Ρηνιώ είχε παλαιότερα δηλώσει πως φοβάται ότι αν κλείσει τα μάτια της, το νησί «θα το πάρουν οι Τούρκοι».

Για τον εντοπισμό της έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση.  Επί ώρες σήμερα δεν ήταν εφικτό να απογεωθεί το ελικόπτερο για να προσεγγίσει στην Κίναρο. Τελικά, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα το super puma πέταξε και η γυναίκα εντοπίστηκε. Ο τελευταίος άνθρωπος που την είχε συναντήσει ήταν ο υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής,  που είχε επισκεφθεί την ακριτική Κίναρο στις 28 Δεκεμβρίου.  Η κυρά Ρηνιώ είπε στους διασώστες ότι είναι καλά και όταν ρωτήθηκε αν θα ήθελε να την πάρουν μαζί τους, εκείνη αρνήθηκε. Αύριο, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, το ελικόπτερο να ξαναπάει στο νησί με τεχνικούς προκειμένου να της φτιάξουν το τηλέφωνο: Η βλάβη ήταν η αιτία της διακοπής στην επικοινωνία με τους δικούς της, στην Κάλυμνο.

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours