«Διάβασα το πρόγραμμά της ΝΔ για το οποίο πλήρωσε δεν ξέρω πόσα εκατομμύρια, όταν χρωστάει 285 εκατομμύρια. Στο πρόγραμμα δεν υπάρχει αναφορά για το ασφαλιστικό διότι ετοιμάζουν την επόμενη μείωση των συντάξεων», ανέφερε μιλώντας το πρωί ΑΝΤ1, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης .

«Είναι η πρώτη φορά, από το 2010, που συζητάμε σε ένα τέτοιο τραπέζι και δεν έχουμε μπροστά μας την προοπτική ενός τέταρτου μνημονίου, νέες περικοπές ή να μας βγάλουν από το ευρώ.

Αυτή δεν ήταν η ατζέντα της συζήτησης τις προηγούμενες εκλογές; Έρχεται τώρα η Νέα Δημοκρατία και τάζει γενικά και αόριστα φοροαπαλλαγές -θυμίζοντας τον Γιώργο Παπανδρέου που έλεγε «λεφτά υπάρχουν»- ατεκμηρίωτα, ακοστολόγητα. Και όταν την πιέζουμε προσπαθεί να ξεφύγει, προσπαθεί να θολώσει τα νερά σαν τη σουπιά πετώντας μελάνι.

Έρχεται αυτή τη στιγμή και μιλά με την άνεση της σταθεροποίησης της οικονομίας που έχει πετύχει αυτή η κυβέρνηση», σημείωσε ο Πάνος Σκουρλέτης προθέτοντας: «Είναι υποκριτικό να μιλούν για την μεσαία τάξη αυτοί που έκλεισαν 400 χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μείωσαν το εισόδημα της μεσαίας τάξης πάνω από 5.000 ευρώ το μήνα».

Συνεχίζοντας, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ παρομοίασε το πρόγραμμα της ΝΔ με «κυλιόμενες σκάλες». «Κάθε εβδομάδα και κάθε μέρα που περνούσε βλέπαμε και ένα διαφορετικό κατάλογο προτάσεων, τελικά θα υπάρξουν το 2019 οι περιβόητες φοροελαφρύνσεις ή αυτές τίθενται υπό την αίρεση κάποιων απροσδιόριστων μεταρρυθμίσεων;

Αρκετές από αυτές τις έχουμε δει να ακούγονται και να ξαναπαίρνονται πίσω, όπως για παράδειγμα ότι θα θέσουμε υποχρεωτικά ένα μέρος των νέων συνταξιούχων στην ιδιωτική επικουρική ασφάλιση, αδιαφορώντας αν αυτό τινάζει στον αέρα τις επικουρικές συντάξεις και οδηγεί -μονόδρομος είναι πια αυτό- σε νέες μειώσεις των συντάξεων ή, αν θέλουμε να τις διατηρήσουμε, σε νέα εισπρακτικά μέτρα» είπε ο κ. Σκουρλέτης και διερωτήθηκε.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη

Πηγή:tribune.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours