Είχε διαγράψει σημαντική διαδρομή στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση

Μια από τις πιο ευγενικές και αξιοπρεπείς παρουσίες του ελληνικού θεάτρου, που αναμετρήθηκε, κατά την διάρκεια της πολύχρονης καριέρας τους με πολλούς, διαφορετικούς και απαιτητικούς ρόλους, η Άννυ Πασπάτη, δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας. Έφυγε χθες από τη ζωή και κηδεύτηκε σήμερα στο Κοιμητήριο Ζωγράφου.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γ. Θεοδοσιάδη από όπου αποφοίτησε το 1966. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1963 στην ταινία «Αγάπησα και πόνεσα» ενώ συνέχισε με κινηματογραφικές συμμετοχές στις ταινίες «Ένα αστείο κορίτσι», «Εν ονόματι του νόμου» κ.α.

Ο χώρος, ωστόσο, στον οποίο έδρασε καλλιτεχνικά, κατά κύριο λόγο ήταν το θέατρο το οποίο υπηρέτησε πιστά επί δεκαετίες ολόκληρες δοκιμάζοντας τον εαυτό της σε πολλούς και διαφορετικούς ρόλους, από αρχαία τραγωδία μέχρι σύγχρονη κωμωδία. Μακροχρόνια και στενή υπήρξε η συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο λαμβάνοντας μέρος, από το 1965 έως το 1994, σε 78 παραστάσεις του μεταξύ των οποίων και οι τραγωδίες «Τρωάδες», «Εκάβη», «Ηλέκτρα», «Επτά επί Θήβας» αλλά και τα θεατρικά έργα «Ο κατά φαντασίαν ασθενής», «Δωδέκατη Νύχτα»,κ.α.Παράλληλα όμως έκανε σημαντικές συνεργασίες και με ελεύθερους θιάσους.

Η Άννυ Πασπάτη εργάστηκε και την τηλεόραση. Συμμετείχε σε πολλές δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές όπως ο θρυλικός «Μεθωριακός Σταθμός».

Ο Σπύρος Μπιμπίλας, έγραψε:  «Εφυγε χτες απο την ζωή και κηδεύτηκε σημερα στο κοιμητήριο Ζωγραφου η γλυκεια συνάδελφος και φίλη Αννυ Πασπάτη που λαμπρυνε με την παρουσία και το ταλέντο της το θέατρο μας.. Ενα μεγαλο ευχαριστω κι ενα γλυκό Αντίο απο ολους μας..Δυστυχως το πληροφορηθήκαμε αργά…Καλό ταξίδι»

Φιλμογραφία

Αδέξιος εραστής (1985)[Άννα]

Τα πρόσωπα του Θεού (1985)[Μαρκέλλα Ροδίτη]

Χωρίς μάρτυρες (1983)[Παυλίνα Αποστόλου]

Τελευταίος διάλογος (1982)

Ανατολική περιφέρεια (1979)

Εν ονόματι του νόμου (1970)[Μις Λιάσκα]

Ένα αστείο κορίτσι (1970)

Ο Νταβέλης (1969)

Αφροδίτη το κορίτσι που πόνεσε(1968)[Αφροδίτη Παντελίδη]

Χαϊδω (1967)[Χάίδω]

Σκλάβοι της μοίρας (1966)

Με πόνο και με δάκρυα (1965)

Αμφιβολίες (1964)

Σχολή για σωφερίνες (1964)

Αγάπησα και πόνεσα (1963)

Με πληροφορίες από το greekactor.blogspot.com

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours