Δεκτή έκανε ο Κώστας Μπακογιάννης την παραίτηση της Κατερίνας Γκαγκάκη από τη θέση της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της «Τεχνόπολις» μετά τα απαράδεκτα σχόλια στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα.

Η απομάκρυνση της Κ. Γκαγκάκη ήταν προδιαγεγραμμένη μετά τον σάλο που προκλήθηκε με τα απαράδεκτα σχόλια του Γιώργου Λιάγκα και των συμπαρουσιαστών του, για το περιστατικό ασέλγειας σε βάρος φοιτήτριας στο ΑΠΘ.

Η ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων αναφέρει:

«Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις, για λόγους ευθιξίας, της Δημοτικής Συμβούλου Κατερίνας Γκαγκάκη, από τη θέση της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της «Τεχνόπολις» και της Δήμητρας – Ινέζ Αγγελή – Λυκούδη από τη θέση της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου για το Παιδί. Η νέα Δημοτική Αρχή της Αθήνας συνεχίζει απρόσκοπτα. Καμία σκιά, καμία πολιτική εκμετάλλευση του έργου και της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει στην πόλη μας….».

Τα απαράδεκτα σχόλια στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα

Η εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα δέχθηκε τεράστια κριτική από τους πάντες, για ο σχολιασμό που έκαναν στην είδηση της ασέλγειας σε βάρος φοιτήτριας του ΑΠΘ. Η εν λόγω κοπέλα βρισκόταν στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ όταν ξαφνικά ένας φοιτητής της σχολής εκτόνωσε τις ορμές του στην πλάτη της.

Αντί να ασκηθεί κριτική, το πάνελ του Γιώργου Λιάγκα άρχισε να διακωμωδεί το συμβάν χρησιμοποιώντας απίστευτες εκφράσεις όπως: «Εσταζε το ταβάνι;», «του έπεσε ο καφές του από πίσω και την πιτσίλισε», «ε, την πιτσίλισε, αλλά όχι ο καφές». Ακολούθησαν και άλλα ανήκουστα, χυδαία, σχόλια του Γιώργου Λιάγκα («ε, ναι ρε παιδιά στην πλάτη, αφού ήταν από πίσω, πώς θα πάει μπροστά, θα κάνει γκελ;») και ένα εξίσου απαράδεκτο από την Ελένη Τσολάκη: «Υπήρχε συναίσθημα ανάμεσα στους δυο;». Στη εκχυδαϊσμό του θέματος συμμετείχε σύσσωμο το πάνελ του Γιώργου Λιάγκα, η Κατερίνα Γκαγκάκη, η Ελένη Τσολάκη, ο Δημήτρης Παπανώτας αλλά και η Κάλια Ελευθερίου η οποία δεν έπαψε δευτερόλεπτο να γελάει με τα σχόλια του υπολοίπου πάνελ. Ακόμη και κάποιος από τους εργαζομένους στο πλατό θέλησε να συμμετάσχει στήνοντας ένα τραγικό σκετσάκι με πρωταγωνιστή τον ίδιο και την Ελένη Τσολάκη.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε ο Γιώργος Λιάγκας ζήτησε συγγνώμη μέσα από την εκπομπή του και είπε: «Μιλάμε για μια πράξη καταδικαστέα, μια πράξη βίαιη, έναν βιασμό, είναι ξεκάθαρο και είναι απόλυτα καταδικαστέα. Εμείς εδώ σαν εκπομπή κάναμε ένα λάθος στον τρόπο που αντιμετωπίσαμε την είδηση, το αντιμετωπίσαμε σαν να είμαστε σε μια παρέα, σε ένα καφενείο… και πήραμε την είδηση από την αστεία διάσταση, χωρίς να γίνεται ξεκάθαρη η στάση μας, που είναι ότι καταδικάζουμε το γεγονός. Δεν θέλαμε να στεναχωρήσουμε κανέναν. Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε άλλη θέση, από το να καταδικάσουμε. Ήταν μια άτυχη στιγμή και ζητούμε συγγνώμη».

Το βίντεο με τα σχόλια του Γιώργου Λιάγκα και των υπολοίπων στο πάνελ

Και η Κατερίνα Γκαγκάκη μίλησε για μια πολύ άτυχη στιγμή και ένα λάθος «που θα ήθελα να λήξει εδώ», ενώ τη δική της απολογία έκανε και η Ελένη Τσολάκη που δήλωσε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να στεναχωρήσει κανένα.

Το βίντεο που προκάλεσε τις αντιδράσεις στα social media

Δεκτή και η παραίτηση της Ινέζ Αγγελή-Λυκούδη μετά το βίντεο με την Χρυσή Αυγή

Παράλληλα, ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε δεκτή την παραίτηση και της
Δήμητρας – Ινέζ Αγγελή – Λυκούδη από τη θέση της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου για το Παιδί μετά το βίντεο που δημοσιοποίησε η παράταξη του Νάσου Ηλιόπουλου όπου εμφανίζεται να συμμετέχει σε κινητοποίηση της Χρυσής Αυγής. «Δεν μπορεί τα ζητήματα παιδείας του Δήμου να βρίσκονται στα χέρια ενός ανθρώπου που δέχεται να συνομιλεί με τον Ηλία Κασιδιάρη» ανέφερε σε ανάρτηση του ο Νάσος Ηλιόπουλος, παραθέτοντας βίντεο από τον Μάιο του 2011 στο οποίο η κ. Λυκούδη εμφανίζεται να συμμετέχει σε κινητοποίηση μαζί με της ηγεσία της Χρυσής Αυγής, η οποία κατέληξε σε πογκρόμ εναντίον μεταναστών.

Πηγή: iefimerida.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours